Știrile zilei

BUZĂU: Îi veți întâlni pe stradă, fără să bănuiți ce meserie au

Șase, vine „civilu’!”

Primăria diversifică paleta de strategii menite să reducă numărul faptelor antisociale produse pe raza municipiului Buzău. Recent, edilul de la Palatul Comunal a dezvăluit un „secret de serviciu”.

Potrivit primarului Constantin Toma, polițiștii locali au găsit o nouă strategie de a-i arde la buzunar pe cei care încalcă legea, comițând fapte antisociale. Mai exact, o parte dintre polițiștii locali au pus uniforma în cui și au îmbrăcat haine civile, plimbându-se zi și noapte printre buzoieni pentru a-i depista pe răufăcători.

De când au adoptat noua strategie, „civilii” de la Poliția Locală sancționează fel de fel de fapte: de la spartul semințelor pe domeniul public până la consumul de alcool și depozitarea gunoiului menajer în locuri interzise.

„E oarecum un secret de serviciu. O parte din polițiștii locali acționează de ceva vreme în civil. E unul din motivele pentru care unii apreciază că sunt mai puțini polițiști locali pe stradă. Uneori e mai ușor așa, cum e cazul celor care scuipă semințe, aruncă ambalaje, consumă alcool și comit fapte antisociale.”, a declarat primarul Constantin Toma în ședința de azi.

  • Săgeți către polițiștii locali.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că primarul Buzăului nu i-a agreat niciodată pe polițiștii locali. După o concediere ratată, edilul s-a lovit de decizia instanței, care le-a repus în drepturi pe cele câteva sute de angajați. Așa s-a ajuns ca municipiul Buzău să plătească și polițiștii locali concediați, și firmele de pază angajate să păzească școlile.

După ce au fost reangajați, edilul nu i-a iertat pe locali pentru cutezanța de a-și apăra posturile cu îndârjire. În ședința de ieri, edilul a trimis noi săgeți către polițiștii locali, pe care i-a acuzat indirect că nu își fac datoria, absentând în timpul turelor de noapte.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: