Administrație

Buzău, încă o premieră. 50 de bucăți vor fi montate în oraș

Buzăul este primul oraș din țară care va avea lavoare stradale. În maximum o săptămână, 50 de astfel de instalații vor fi montate în zonele aglomerate din oraș. Astfel, cei care coboră din autobuz sau merg la piață vor avea unde să se spele cu apă și săpun.

Potrivit primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, primele lavoare stradale au fost deja livrate, iar alte 30 sunt pe drum. În total, 50 de astfel de instalații au fost achiziționate cu bani de la bugetul local. Un astfel de lavoar stradal costă 600 de lei.

„Spălatul cu apă și săpun este lucru sfânt. Vrem să montăm primele 30 de lavoare stradale. La începutul săptămânii viitoare vrem ca toate 50 să fie montate. Suntem primul oraș din țară care va avea așa ceva. Este cea mai ieftină soluție posibilă”, a declarat Toma.

Așa arată un lavoar stradal folosit la Buzău.

Fiecare lavoar are un rezervor de 24 de litri și este acționat de o pedală. La o apăsare cad 240 de ml de apă, suficient pentru a te spăla bine 20 de secunde. De asemenea, instalația este prevăzută cu un recipient pentru săpun lichid.

Potrivit acestuia, lavoarele vor fi montate la intrarea în parcuri, piețe, autogări, stații de autobuz sau la intrarea în magazinele alimentare.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: