AdministrațieȘtirile zilei

Ajutor de jumătate de milion de euro, de la CJ Buzău pentru Primăria Chișinăului

Consiliul Județean Buzău rămâne un partener constant al municipiului Chișinău, oraș cu care este înfrățit de anul trecut, printr-un Acord de cooperare ce presupune schimburi culturale, educaționale și sprijin economic. Numai în ultimul an, instituția condusă de Petre Emanoil Neagu a aprobat alocarea a zece milioane de lei moldovenești, adică aproape o jumătate de milion de euro pentru realizarea unor proiecte de infrastructură în municipiul Chișinău, potrivit Opinia Buzău.

Consiliul Județean Buzău, Primăria municipiului Chișinău și sectorul Botanica s-au înfrățit, anul trecut, punând bazele unui acord de cooperare instituțională care să avantajeze ambele UAT-uri. Economic vorbind, cel mai câștigat din această înțelegere a ieșit Chișinăul, care face pași spre dezvoltare cu sprijinul mai multor administrații din România. De pildă, Primăria Sectorului 2 al Capitalei a acordat Primăriei Chișinău aproximativ 200.000 de euro pentru renovarea unui imobil destinat Centrului Municipal pentru Tineret.

  • Buzăul, angajat în dezvoltarea capitalei Republicii Moldova.

De la începutul acordului, Consiliul Județean Buzău a sprijinit constant municipiul Chișinău. La începutul anului, președintele Consiliului Județean Buzău anunța, în cadrul în cadrul unei conferințe de presă susținute în comun cu primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, că Buzăul va aloca suma de opt milioane de lei moldovenești pentru realizarea unor proiecte de infrastructură în capitala Republicii Moldova, sectoarele Buiucani și Botanica.

Potrivit lui Ion Ceban, citat de a­genția Moldpres, printre proiectele care vor fi realizate cu asistența financiară din România se numără și reabilitarea scuarului Catedralei Mitropolitane. „Am mulțumit președintelui Consiliului Județean Buzău, dar și consilierilor care au aprobat recent ajutorul financiar pentru municipiul Chișinău în valoare de 8 milioane de lei moldovenești. Este o a doua donație, după ce anterior de la Consiliul Județean Buzău au venit încă două milioane de lei (moldovenești, n.r.), pe care le-am folosit la reabilitarea scuarului din str. N. Titulescu din sectorul Botanica”, a precizat Ceban. În același timp, primarul Chișinăului a anunțat că în primăvara acestui an își propune realizarea, la Chișinău, a unei ședințe comune cu consilierii județeni din Buzău și preturile sectoarelor din capitala Moldovei, conform sursei citate.

La începutul verii, Consiliul Județean Buzău va organiza o nouă ediție a Buzău Fest, eveniment în cadrul căruia vor fi celebrate și relațiile de prietenie dintre cele două unități administrativ-teritoriale.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button