Administrație

Buzăul se pregătește de alegeri locale. Vezi ce localități își caută primar!

Județul Buzău îmbracă haine de campanie, pentru ca, odată cu alegerile europarlamentare din 25 mai, să-și aleagă și cei doi primari din Ziduri și Valea Râmnicului, localități rămase fără edili după decesul acestora.rezultate-finale-alegeri-locale-2012-bucuresti

Simultan cu alegerile europene vor avea loc alegeri parţiale în localităţile Valea Râmnicului şi Ziduri, după decesul primarilor, precum şi în oraşul Pogoanele şi în comuna Calvini, după dizolvarea consiliilor locale.

Primarul din comuna Valea Râmnicului Ion Sandu (PNL) a murit în septembrie 2012, iar cel din localitatea Ziduri, Dumitru Tesloveanu (PSD), în noiembrie 2013. În această perioadă, cele două comune au fost conduse de viceprimari.

Dumitru Tesloveanu fusese în funcţia de primar pe listele PSD, la alegerile din 2012, după ce câştigase celelalte două mandate din partea Partidului Democrat Liberal.

  • Cearta pe viceprimar a dizolvat Consiliile locale.

La Pogoanele, Consiliul Local a fost desfiinţat la începutul anului 2013,după ce consilierii locali au dus lupte crâncene privind desemnarea viceprimarului. Împărțiți în două tavbere, PSD – PPDD  și PNL, consilierii și-au susținut candidații proprii.

Pentru că nu au căzut de acord asupra acestui aspect, consilierii locali nu s-au mai întrunit în şedinţe şi nu au mai adoptat hotărâri de consiliu timp de trei şedinţe consecutiv, ceea ce a declanşat procedura de dizolvare a Consiliului Local, la cererea primarului din Pogoanele, titrează Mediafax.

De asemenea, în localitatea Calvini, Consiliul Local a fost dizolvat în februarie, prin decizia Tribunalului Buzău, care este definitivă. Cererea se afla de mai multă vreme pe rolul instanţei şi fusese formulată de primarul din Calvini, Neculai Curelea, după blocajul apărut în Consiliul Local imediat după alegeri, ca urmare a disputelor pentru desemnarea viceprimarului.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: