AdministrațieȘtirile zilei

Buzăul, sub zăpadă / COD GALBEN de ninsori, începând de luni

Duminică, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de precipitaţii mixte, polei, intensificări ale vântului şi ninsori. Avertizarea este valabilă începând de luni pentru București, Buzău și alte 26 județe, unde se așteaptă să ningă și să se depună un strat de zăpadă de 10-15 centimetri.ipp
Începând de luni, ora 14.00, şi până marţi, la ora 22.00, avertizarea cod galben va viza 27 de județe, printre care:  Buzău, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Prahova, Vrancea, Bacău, Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Cluj, în aceste zone fiind anunţate ninsori şi intensificări ale vântului.
În intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii, în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, pe arii extinse în sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde local stratul de zăpadă nou depus va depăşi 10-15 centimetri.
Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, la munte şi în sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 de kilometri pe oră, iar local şi temporar, zăpada va fi viscolită. Pe arii restrânse în regiunile sudice şi centrale se menţin condiţiile de producere a poleiului.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button