Știrile zilei

Buzoianca Narcisa Laura Rusu și povestea din spatele unei afaceri de succes

La vârsta la care tinerii trăiesc din plin și nu își fac prea mari griji pentru ziua de mâine, buzoianca Narcisa Laura Rusu muncește și studiază în egală măsură, pentru un vis care, pe zi ce trece, pare a deveni realitate.

Laura are 22 de ani și este studentă, dar totodată conduce o afacere… după care îți lasă gura apă: „Tradiționale La Rusu”. Am stat de vorbă cu Laura pentru a afla povestea din spatele unei afaceri remarcabile, născute și crescute la Buzău, care a devenit în scurtă vreme un brand consacrat.

„Tradiționale La Rusu” este o carmangerie din comuna Vernești, care produce preparate naturale pentru magazinele proprii, dar și pentru cele partenere. Totul a început cu un vis, acela ca familia Rusu să aibă propria carmangerie, în care să producă pentru clienți preparate tradiționale din carne.

După ani de muncă, ideea a devenit realitate, iar tânăra Narcisa Laura Rusu a ajuns să conducă afacerea pornită de tatăl ei.

Studentă a Facultății Stiinta si Ingineria Alimentelor , profilul Controlul și Expertiza Produselor Alimentare din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Narcisa a știut încă de pe băncile liceului că vrea să cunoască succesul în domeniul alimentației și să pună pe masa clienților bucate tradiționale românești.

A ales un domeniu greu, dar a avut parte de profesori remarcabili, care i-au trezit curiozitatea și au făcut-o să iubească disciplinele. Și-a ales teme de cercetare dintre cele mai complexe, încheind cu subiectul de licență, care tratează… Babicul de Buzău”.

Dar haideți mai bine să aflăm toate aceste detalii chiar de la Narcisa:

R: Care este povestea „Tradiționale La Rusu?”

Laura Rusu: Ideea a fost a tatălui meu, care are o atractie pentru acest domeniu încă din tinerete și dintotdeauna s-a visat făcând acest lucru, el fiind și un gurmand desăvârșit. Momentul prielnic a fost anul 2019, odată cu achizitionarea unui spatiu în care urma sa ia naștere acest vis. Astfel, în 2021 ne-am început activitatea, totul începand doar cu patru angajati.

R: Ai ales un domeniu destul de dificil: Chimia alimentară. Vine în continuarea pasiunii din familie?

Laura Rusu: Da, am moștenit această pasiune de la tatăl meu, care este pentru mine un model și care întotdeauna m-a ghidat spre succes. Să zicem că am gândit pe termen lung, mai ales acest domeniu nu are sfârșit. După terminarea liceului, am vrut să studiez la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, unde am avut ocazia să întâlnesc oameni minunati, dintre care i-aș aminti pe domnul profesor Cristian Dima si pe doamna profesoara Corina Neagu. Sunt oamenii care m-au făcut să iubesc acest domeniu și să aprofundez cunostintele.

Tema mea de licență este despre vestitul babic, deoarece îmi doresc ca acest produs să fie cât mai cunoscut și să contribui cât pot la promovarea tradițiilor și a produselor buzoiene.

R: Activați într-un domeniu în care concurența e acerbă. Ce anume îi aduce pe clienți la voi? Ce oferă diferit carmangeria voastră?

Laura Rusu: O spun cu toată sinceritatea: Pentru noi, cel mai important lucru este calitatea. Căutăm cei mai buni furniziori pentru materie primă de calitate superioară, și anume porc românesc sacrificat si pregătit pentru procesare în condiții de igienă maximă. Apoi, folosim numai ingrediente naturale și  ne mândrim cu personalul carmangeriei. Avem în echipă oameni responsabili, profesionisti care lucrează pentru a satisface papilele gustative ale tuturor pofticiosilor.

R: Care ți s-a părut cel mai greu lucru în administrarea companiei?

Laura Rusu: Lucrurile nu mi se pare grele în general, dar dacă ar fi să menționes totuși ceva, acel lucru ar fi partea de vânzare, de interacțiune cu oamenii. Spun asta nu pentru că nu ne-am pricepe noi, ci pentru că vrem ca ei să fie siguri că au ales cele mai bune produse. Vrem să plece de la noi încredințați că au cumpărat produse proaspete și de calitate, iar când se întorc în magazin cu zâmbetul pe buze, ne dăm seama că am făcut ce trebuie.

Apoi, la „Tradiționale La Rusu” veim cu idei noi și gusturi rafinate care sa îi atragă, dar pentru asta e nevoie mai întâi să îi convingem că fac alegerea potrivită.

R: În multe domenii de activitate, antreprenorii din România sunt pe cont propriu. În domeniul vostru există sprijin din partea statului sau a mediului asociativ?

Laura Rusu: Nu am avut sprijin, dar nici nu ne-am plâns. Am început pe cont propriu si vom continua la fel. Am participat la diferite târguri din dorința de a învața lucruri noi despre acest domeniu, fiind permanent interesați să ne perfecționăm.

R: Ce planuri aveți pentru următorii ani?

Laura Rusu: Sperăm să dezvoltăm această afacere prin extinderea fabricii și să-i convingem pe semenii noștri să mânânce cat mai sănătos, calitatea fiind pe primul loc. De altfel, vom continua să ne ghidăm după sloganul „Dacă nu vrei calitate, cumpără din altă parte!’’.

R: Dacă unora le-am făcut poftă, unde puteți fi găsiți?

Laura Rusu: Ne puteti găsi în magazinele noastre din Buzău, Vernești, Cândești, Joseni, lanțurile de magazine Bian, Le Big, dar si la diferiti parteneri din Bucuresti, Galați si Focșani.

Afacerea are și o pagină de Facebook, disponibilă aici.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!