Știrile zilei

Cad stânci pe DN 10 | Anunțul DRDP Buzău

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău informează că au început lucrările de îndepăratre a stâncilor care ar putea cădea peste carosabil. Următoarea etapă este cea de montare a plaselor.

Pe DN 10, în zona barajului de la Siriu, riscul ca bolovanii să ajungă pe carosabil este uriaș. Din când în când, drumarii verifică stabilitatea versantului, iar uneori se impun lucrări de „rănguire”, premergătoare acțiunii de montare a plaselor care să prevină desprinderea bolovanilor.

Printr-un anunț pe Facebook, reprezentanții DRDP Buzău au adus la cunoștința publicului lucrările executate în această perioadă:

Pe DN 10 , sector km. 79+650 – 80+980 dreapta, pentru diminuarea riscului de blocare a căderii stâncilor de pe versanții adiacenți, 𝗮𝘂 î𝗻𝗰𝗲𝗽𝘂𝘁 𝗹𝘂𝗰𝗿ă𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗿ă𝗻𝗴𝘂𝗶𝗿𝗲, premergătoare acțiunii de montare a plaselor pentru punerea în siguranță a drumului național. Astfel, vor fi scoase din funcțiune semafoarele amplasate la poziția kilometrică 79+540 – 81+010 , în imediata apropiere a copertinei, iar dirijarea circulației va fi făcută de piloți de trafic.”

Un comentariu

  1. Apropo de DN10, am remarcat ca pe portiunea Magura-Ciuta drumul da semne de alunecare spre albia raului Buzau. Se vad urme clare pe asfalt.
    Cel mai probabil ca vor aparea probleme majore in primul an ploios care va veni.
    Dar nu e panica, facem altul mai mare si mai frumos ca doar ne pricepem, nu-i asa? :-))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button