Social Știrile zilei

Cât vor plăti buzoienii pentru o gigacalorie începând de anul acesta

Vești proaste pentru buzoienii care au apartamente racordate la RAM. Primăria a lansat în dezbatere publică noile tarife la energia termică, propuse să intre în vigoare de la 1 noiembrie: 417 lei, fără TVA, ceea ce ar însemna aproape 500 de lei pentru o gigacalorie. De menționat că acesta este prețul real al gigacaloriei, însă, până acum, buzoienii plăteau mai puțin grație subvenției acordate de Primărie.

Primăria nu dispune de sumele necesare în bugetul local pentru acoperirea subvenției, ceea ce face ca buzoienii să achite prețul întreg al gigacaloriei.

În această situatie se află aproximativ 10.000 de proprietari de apartamente.

Scumpirea nu reprezintă însă o noutate. Primarul Buzăului a anunțat încă de anul trecut că municipalitatea nu își mai permite crearea altor datorii pentru acordarea subvenției, prioritară fiind acum dezvoltarea orașului.

Anul trecut, salvarea a venit de la Guvernul României, printr-un ajutor de urgență. Pentru a nu se ajunge la scumpirea gigacaloriei, Primăria ar avea nevoie de un sprijin guvernamental de aproape 7 milioane de euro, însă, șansele ca Buzăul să primească anul acesta vreun leu sunt aproape nule.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5