Administrație

Câte taxiuri tranzitează zilnic municipiul Buzău?

Anul acesta, nu mai puțin de 500 de mașini galbene vor tranzita  ipp municipiul în căutarea de clienți pentru transport. Primăria are aprobate 500 de locuri, la această oră fiind disponibile 15 autorizații pentru buzoienii care vor să-și transforme mașina în taximetru.

Potrivit Garofiței Iordache, șefa Biroului Comerţ şi Transporturi Locale din Primăria Buzău, la această oră, la nivelul municipiului circulă 485 de mașini înregistrate în regim taxi, încă 15 fiind disponibile celor care vor să devină taximetriști:  ”Nu avem cereri în așteptare, astfel că, cine a dorit să obțină autorizația pentru taximetru, nu a întâmpinat probleme. La Buzău, mai avem aprobate încă 15 autorizații pentru cei interesați” a precizat pentru ippZIUA DE  BUZAU șefa transporturilor.

Taximetriștii consideră că, raportat la numărul de locuitori, la Buzău sunt deja prea multe taxiuri: ”Sunt 500 autorizate și încă vreo 200 de ”pirați” (fără autorizație de la Primărie). Stai la coadă și două ore până prinzi un client și te trezești seara că abia ai pus gaz și ai plătit stația” spune nemulțumit un șofer.

Șoferii mai sunt nemulțumiți de amenajarea stației de la McDonald’s, care, odată ocupată, blochează zeci de taximetriști chiar la mijlocul ei: ”Dacă ai apucat să intri în stație, o oră nu mai ieși. În spate nu poți să mai dai, în ippstanga și dreapta – bordură, așa că tre’ să-i aștepți pe cei din față. Dacă ai o problemă și trebuie să ieși, acolo mori!” spune indignat Adi, un alt taximetrist.

Primăria a decis să amenajeze stația de taxiuri din fața bisericii Sfinții Îngeri în vederea fluidizării traficului în zonă.

 

 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button