Știrile zilei

Ce fapte au mai amendat polițiștii în traficul buzoian

Peste 140 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier, precum şi de prevenire a accidentelor de circulaţie, fiind aplicate în total, 142 de sancţiuni contravenţionale.

Aparatele radar care au acţionat pe principalele drumuri ce străbat judeţul au înregistrat 33 de autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, pe sectoarele de drum tranzitate.

Pentru nerespectarea regimului legal de viteză poliţiştii au reţinut 8 permise de conducere. Cea mai mare viteză – 193 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui buzoian de 50 de ani, depistat la volanul autoturismului pe DN 2 E85, în afara localităţii Costeşti.

În ceea ce priveşte recorduri de viteză, poliţiştii care au acţionat pe timp de noapte au depistat 6 conducători auto care şi-au condus autovehiculele cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h limita maximă admisă, cu cea mai mare viteză fiind înregistrat un sucevean de 37 de ani care şi-a condus maşina cu 161 km/h pe DN 2 E85, în afara localităţii Costeşti.

Alte 3 permise au fost reţinute pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului public.

Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat 33 de pietoni care au ales să traverseze neregulamentar, precum şi 8 biciclişti şi căruţaşi care nu au respectat normele rutiere în deplasarea pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de peste 39.000 de lei.

Polițiștii reamintesc conducătorilor auto că folosesc echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor inclusiv pe timpul nopții.

Numai de la începutul lunii septembrie a.c., au fost aplicate 139 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 58 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice iar 74 pentru alte abateri). De asemenea, în aceeaşi perioadă de referință s-au reținut 41 de permise de conducere.

Totodată, facem câteva precizări legate de condusul pe timp de noapte:

În cazul în care șoseaua este liberă, iar carosabilul este slab luminat, cel mai bine este să circulați cu autoturismul pe banda de lângă axul drumului. În acest fel evitați obstacolele care se pot ascunde în întuneric, precum un biciclist fără vestă reflectorizantă sau o mașină parcată cu pozițiile stinse.

Datorită fluxului redus de mașini, pietonii obișnuiesc să traverseze prin locuri neautorizate ori pe culoarea roșie a semaforului. Fiţi mai prudenţi în zonele în care vizibilitatea este scăzută și reduceţi din timp viteza, astfel încât să puteţi frâna în condiții de siguranța maximă.

În ceea ce privește luminile, regulile sunt aceleași pe care le-ați întâlnit și în cărțile de legislație rutieră. Cel mai important este, desigur, să nu-i orbiți pe ceilalți participanți la trafic, așa că schimbați din timp faza lungă cu luminile de întâlnire dacă din sens opus vine un alt autovehicul.

De multe ori oamenii conduc noaptea atunci când au drumuri lungi de făcut și vor să ajungă la timp, fără să petreacă prea multă vreme în trafic. Dormiți bine înainte de a pleca la drum și faceți pauze după perioade de condus.

Nu conduce cu plafoniera aprinsă!

Fiţi atenţi atunci când efectuezi depășiri, deoarece vizibilitatea redusă îngreunează această acțiune. Asiguraţi-vă suplimentar înainte de a executa orice fel de manevră.

Lasaţi pozițiile aprinse dacă staționaţi pe o porțiune de drum slab luminată.

În concluzie, condusul pe timp de noapte reprezintă oportunitatea perfectă să înveți un oraș ale cărui străzi îți sunt străine, să exersezi șofatul în cazul în care ești începător și cel mai importante să parcurgi distanțe mari într-un interval scurt de timp, deoarece străzile nu sunt aglomerate, iar semafoarele funcționează pe galben intermitent.

Dacă sunteți nevoiți să practicați condusul pe timp de noapte nu uitați să fiți atenți și întotdeauna odihniți.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5