Educaţie

Cinci școli din mediul rural cu probleme de incluziune și abandon școlar, cooptate de IȘJ Buzău pentru a participa la un curs -THE QUALITY EU PROJECT MANAGEMENT-ERASMUS+ în Istanbul, Turcia

În perioada 28.10.2023-04.11.2023, cinci școli din zonele rurale, confruntate cu probleme legate de incluziune și abandon școlar, au fost integrate într-un consorțiu în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău. Scopul acestei colaborări a fost participarea prin programul de formare Erasmus+ la cursul intitulat „Quality EU Project Management – Erasmus+, proiectul 2023-1-RO01-KA121-SCH-000126702.”

Scopul esențial al proiectului a fost acela de a amplifica competențele manageriale necesare pentru elaborarea și punerea în practică a proiectelor Erasmus+ în cadrul instituțiilor de învățământ unde cadrele didactice își desfășoară activitatea. Cursul a fost desfășurat în Istanbul, oferind, în același timp, o oportunitate deosebită pentru învățare și explorare a metodologiilor și tehnicilor asociate predării și interacțiunii cu elevii în contextul instituțiilor școlare.

Au fost perioade intense și prolifici cursuri, atât indoor, cât și outdoor, incluzând vizite la școli publice de nivel primar și gimnazial, precum și seri culturale în care fiecare țară și-a evidențiat cultura, istoria și gastronomia, toate acestea fiind coordonate în mod admirabil de către formatorii Edu2Grow.

Următoarele două mobilități planificate în cadrul acestui consorțiu vor implica îndrumarea altor cadre didactice de la școlile menționate în arta redactării de proiecte. Inspectoratul Școlar Județean Buzău se situează în fruntea clasamentului național în ceea ce privește depunerea de proiecte Erasmus+ și îndrumarea școlilor, indiferent de dimensiunea acestora, în procesul de familiarizare cu vasta familie de proiecte europene.

Acest curs  m-a învățat să  pun baze noi, să vorbesc liber în limba engleză și, cel mai important, am legat prietenii frumoase. Istanbul, Turcia, a fost prima mea ieșire din țară, unde am învățat lucruri noi, extrem de utile pentru scrierea de proiecte.” – Agurița Necula, director Scoala Boldu

 A fost o plăcere să fac parte din  echipa acestui proiect! Cu toate că a fost multă muncă, a meritat, întrucât mi-am dezvoltat abilitățile în ceea ce privește multiculturalitatea și multilingvismul, am cunoscut sistemul de educație turc, oamenii care fac posibile lucrurile frumoase din aceste școli . Am avut posibilitatea să merg în acestă mobilitate alături de colegi minunați, din alte țări și din alte județe ale țării mele, de la care am învățat extrem de multe lucruri interesante, pe care le pot împărtăși, la rândul meu, colegilor.”Carmen Coșar, director Școala Calvini

Am absolvit diferite cursuri în domeniul managementului, cu toate acestea, niciunul nu mi-a furnizat competențe specifice în redactarea proiectelor europene. La revenirea la instituție, intenționez să împărtășesc colegilor toate cunoștințele acumulate, împreună cu tehnici și metode relevante pentru interacțiunea eficientă cu elevii”Georgiana Călugărescu, director Școala Movila Banului

Mobilitatea la care am participat  a avut loc în Istanbul, Turcia, iar pentru mine a fost o experiență uimitoare, cu multa muncă, dar și o plăcere pe măsură. 
Având experiența acestui proiect,vom  aplica  pentru un   proiect  Erasmus+. Momentele petrecute în acest proiect au fost speciale și unice, pe  care nu le voi uita prea curând!”
Gina Manea, director Școala Puiești

     Proiectul a reprezentat o oportunitate unică de a primi informații noi și de  a le pune în practică. A fost o experiență presărată cu muncă în echipă,  îmbinată cu responsabilitate, dezvoltare culturală și socială Sunt sigură că în viitor cunoștințele dobândite mă vor ajuta.
Am conștientizat  că e minunat ca profesori din mai multe țări să își împărtășească experiențele profesionale, să cunoască sistemul de învățământ din Turcia exact în interiorul lui, în școli și, cel mai important, să poți să diseminezi toate aceste cunoștințe și experințe și în școala ta.”
Alina Dragomir, director Școala Cozieni

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!