CulturăȘtirile zilei

Cine sunt cei șapte noi Cetățeni de Onoare ai județului Buzău

Atmosferă festivă, ieri, la Consiliul Județean Buzău. Șapte personalități care au contribuit, de-a lungul carierei lor, la promovarea culturii buzoiene au primit titlul de „Cetățean de Onoare al Județului Buzău”.

Decernarea premiilor a fost făcută la finalul ședinței ordinare a Consiliului Județean Buzău de către președintele Petre Emanoil Neagu și cei doi vicepreședinți, Romeo Lungu și Adrian Petre.

Pe lângă titlul de Cetățean de Onoare, cei șapte buzoieni au primit câte o plachetă și câte un premiu de 1000 de lei.  Este vorba despre scriitorul Dumitru Ion Dincă, istoricul Valeriu Nicolescu, inginerul Cristinel Popa, scriitorul Florentin Popescu, fostul director al Ductil S.A., Eugen Sandu, publicistul Ionel Stănuță și sociologul Gheorghe Petcu.

Este o bucurie pe care ne-am făcut-o nouă consilierilor și locuitorilor județului Buzău pe care noi îi reprezentăm. Acești domni, prin eforturile făcute de-a lungul carierei, au dus faima Buzăului și în țară și în afara ei.”, a spus, la finalul ședinței, președintele Petre Emanoil Neagu.

Acordarea celor șapte titluri de cetățean de onoare a fost făcută de Consiliul Județean la propunerea Direcției de Cultură a județului Buzău cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri și a împlinirii a 50 de ani de la înființarea județului Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button