DE RÂS

Comitet, de pe patul de spital: „De mâna mea MURIȚI!”

Probleme din ce în ce mai mari pentru Comitet, buzoianul suspectat că ar fi pacientul zero în cazul focarului de coronavirus confirmat zilele trecute în cartierul Poștă. Bărbatul s-a ales cu un nou dosar penal – de data aceasta pentru amenințare, la doar o zi după ce IPJ i-a deschisul primul dosar pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Bombardat de mesaje ofensatoare din partea a numeroși buzoieni și vecini de cartier, Comitet s-a simțit dator să le spună tuturor că nu el este cel care a a adus virusului de la Bărbulești, acesta fiind prezent „pe tot mapamondul”.

Dar nu aceste cuvinte au fost cele care l-au readus pe Comitet în atenția polițiștilor, ci amenințările cu moartea la adresa tuturor „țiganilor și românilor” din cartier, care l-au acuzat de provocarea (neintenționată) a focarului:

În urma imaginilor apărute în spațiul public în care un buzoian de 41 de ani profera într-o postare pe o rețea de socializare injurii și amenințări cu acte de violență unor locuitori din municipiul Buzău polițiștii s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări.

Din primele cercetări a reieșit că bărbatul, diagnosticat cu virusul Covid-19, ar fi adresat amenințări locuitorilor pe fondul acuzelor ce i-ar fi fost aduse ca fiind responsabil de răspândirea virusului. Prin amenințările adresate, buzoianul a creat o stare de temere în rândul cetățenilor.”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

În cauză, polițiștii au demarat cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tulburarea ordinii și liniștii publice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 371 din Codul Penal.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close