CulturăȘtirile zilei

Concert extraordinar, la Colegiul Pedagogic „Spiru Haret!

Marți, 28 mai, începând cu ora 19:00, Corul Lyra va susține un concert de excepție în amfiteatrul Colegiului Pedagogic „Spiru Haret”. Evenimentul este organizat de către Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” iar intrarea va fi liberă.

La peste 45 de ani de la înființare, Corul Lyra este astăzi un adevărat vector de imagine și un ambasador al României la evenimentele organizate în afara granițelor. Condus de profesorul Ștefan Stănescu, Corul Lyra a participat la nenumărate festivaluri, de unde s-a întors încununat de trofee. Lyra a obținut premii la festivalurile de la Nancy, Lyon, Vatican, Paris, Istambul, Portugalia și a ajuns să cânte în renumita Basilică a Maicii Domnului din Fatima.

Corul Lyra a fost înființat în 1973 de către profesorul Ștefan Stănescu și are, de atunci, o activitate neîntreruptă. Membrii corului erau profesori de muzică și elevi ai profesorului de la Liceul Pedagogic.

Astăzi, din corul Lyra fac parte cadre didactice buzoiene, clerici, teologi și oameni care au făcut din muzică un mod de viață. Înainte de a fi un „ambasador” al României pe alte meleaguri, Lyra rămâne o mare și frumoasă familie, ce reușește să umple sălile de concerte și să poarte auditoriul într-o călătorie muzicală de suflet.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: