AdministrațieȘtirile zilei

Consiliul Județean Buzău, proiect pentru etică și integritate

Vineri, 28 septembrie 2018, la sala „Dimitrie Filipescu” a Consiliului Judeţean Bu­zău a fost lansat oficial proiectul „Parteneriat pentru etică şi integritate în Consiliul Judeţean Buzău”.

În valoare de 388.139 de lei, din care 326.851 de lei reprezintă cofinanţare din fonduri europene, programul are drept obiectiv promovarea principiilor de etică şi de integritate la nivelul instituţiei administraţiei judeţene și este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020. El va fi derulat de Consi­liul Judeţean în parteneriat cu Transparency International România.

Directorul Transparency International România, Victor Alistar , prezent la lansare, a vorbit despre obiectivele acestui proiect. Este vorba despre obiective specifice precum elaborarea şi aplicarea unitară a unui set de standarde de etică şi integritate, însoţite de politicile şi procedurile operaţionale aferente, care să faciliteze punerea în aplicare a cadrului legal în domeniul eticii şi integrităţii, în vederea implementării la nivelul instituţiei a măsurilor anticorupţie.

Un alt obiectiv la care s-a făcut referire se referă la dezvoltarea unei platforme colaborative la nivelul instituţiei, un instrument ­ino­vativ de know-how în procesul de aplicare a noilor standard de care va beneficia personalul Consiliului Judeţean. Şi nu în ultimul rând, un alt obiectiv specific al proiectului se referă la creşterea nivelului de educaţie anticorupţie în rândul grupului-ţintă, prin organizarea a şase cursuri de formare şi perfecţionare profesională şi a unui seminar în care se va discuta despre bune practici în domeniul eticii, integrităţii şi prevenirea corupţiei.

De altfel, la nivelul Consiliului Jude­ţean au mai fost derulate, la nivel mai mic, şi alte activităţi pe acest format, în colaborare cu Biroul Judeţean al Direcţiei Generale Anticorupţie .

Proiectul se adresează unui grup-ţintă constituit din 270 de persoane, dintre care 151 reprezintă personal de conducere şi execuţie din cadrul Consiliului Judeţean, 32 sunt consilieri judeţeni, iar 87 reprezintă personal de conducere şi execuţie din cadrul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close