Politică

Cristian Preda, europarlamentar: „La Buzău, a fost instaurat un regim de frică!”

Prezent luni la conferința de presă a Partidului Mișcarea Populară (PMP) din Buzău, eurodeputatul Cristian Preda a declarat că, în județul de la Curbura Carpaților, forțele politice au instaurat un regim de frică printre cetățeni:P1140540

„Climatul ăsta de frică instaurat în județul Buzău nu e chiar încurajator. Aș spune că este chiar un pericol pentru democrație, dacă oamenii au ajuns să se teamă de propria lor opțiune politică”, a precizat europarlamentarul.

Aflat în plină campanie electorală pentru elegerile europene din 25 mai, Cristian Preda s-a arătat mulțumit de popularitatea de care se bucură nou-înființatul PMP în rândul buzoienilor.

„M-am bucurat să descoperim că buzoienii sunt alături de noi, că ne încurajează, ne dau speranță și că vor veni la vot pe 25 mai”, a mai spus Preda.

Fostul PDL-ist i-a cerut public premierului Victor Ponta să se retragă din campania europarlamentară, acuzându-l că i-a denaturat sensul real: „Îi cer primului-ministru să abandoneze prezența sa în campania electorală, pentru că nu suntem în campania pentru prezidențiale.”

De cealaltă parte, social-democrații îi reproșează președintelui Traian Băsescu faptul că se implică în campania electorală a Partidului Mișcarea Populară, deși Constituția prevede că șeful statului este deasupra tuturor forțelor politice:

„Fac un apel, în mod direct către preşedintele României de a înceta participarea sa la campania electorală. Există cetăţeni români care au drept de vot, dar care nu au voie să facă campanie electorală. Un prefect, un P1140538subprefect îşi pierd imediat funcţia, un ofiţer al armatei care face campanie este exclus imediat din armată, un judecător sau un procuror sunt daţi afară din magistratură. Preşedintele României are aceleaşi obligaţii şi trebuie să le respecte pentru a salva prestigiul şi imaginea instituţiei preşedintelui”, a precizat luni premierul Ponta.

La conferința de presă susținută luni au mai participat Eugen Tomac, președintele partidului înființat de Traian Băsescu, Siegfried Mureșan, locul 2 pe lista PMP la europarlamentare și avocatul Cristian Nicu, șeful popularilor buzoieni.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close