Știrile zilei

Criză fără precedent, la Pediatrie

Criză fără precedent, la secţia de Pediatrie a celui mai mare spital buzoian. Echipa managerială a decis să apeleze în regim de urgenţă la o firmă de recrutare de prestigiu pentru a găsi doi medici dispuşi să vină să lucreze la Buzău.

Acum câteva nopți, mai mulți părinți ne scriau pe adresa redacției despre situația revoltătoare de la UPU Pediatrie, acolo unde nu exista un medic de gardă. Situația nu era însă deloc nouă, gărzi descoperite pe secția unde sunt tratați copilașii existând și în trecut.

Secţia Pediatrie nu are suficienţi medici pentru a acoperi toate gărzile, iar cele 5-6 gărzi cât face fiecare medic în parte lunar nu sunt acoperitoare. Mai mult însă nu se poate omeneşte vorbind, pentru că medicii nu fac faţă fizic şi pentru că din cauza oboselii acumulate poate scădea ca­litatea actului medical.

Managerul Spitalului Județean, Claudiu Damian, a vorbit despre criza fără precedent pe care o are de gestionat:

„Noi am făcut toate demersurile necesare, am ajuns să facem contract cu o firmă mare de recrutare personal medical la nivel naţional şi am încercat pe această cale să vedem ce posibilitate avem şi dacă o să găsim pe această cale medici.”, a spus ­ma­nagerul Spitalului de Urgenţă Judeţean Buzău, Claudiu Damian, care intenţionează să participe la târgurile de forţă de muncă din oraşele universitare.

Speranța echipei manageriale de la Buzău se îndreaptă acum către orașele cu medii universitare, unde ar putea participa la târgurile de medici:

„Deja avem anunţuri pentru scoaterea la consurs pentru toate posturile de medici care sunt libere la Spitalul Judeţean Buzău. Sperăm ca într-o lună, o lună şi ceva să nu mai avem această problemă”, a mai spus Damian.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button