Știrile zilei

Cruce de 18 metri, ridicată la marginea satului Potoceni

O cruce metalică, de 18 metri înălțime, a fost inaugurată chiar înainte de Paști în satul Potoceni din comuna Mărăcineni. Luminată noaptea și vizibilă de la mare depărtare, crucea marchează locul în care, în viitor, se va construi mănăstirea cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Bucurie nespusă pentru credincioșii din comuna Mărăcineni care, începând de zilele acestea, se bucură de priveliștea unei cruci imense, luminate noaptea, care stă de strajă de pe o movilă situată la ieșirea din sat.

Potrivit primarului Constantin Dumitru, aici va începe construcția mănăstirii cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, proiectul de suflet al edilului.

Pentru aducerea Sfintei Cruci pe dealul de la Potoceni s-au făcut eforturi însemnate, iar încercările nu au fost puține. Luni întregi, primarul „Titel” a strâns fiecare cablu găsit, fiecare bucată de conductă și fiecare material care i-ar fi putut folosi la proiectul ridicării Sfintei Cruci.

Primar Dumitru Constantin: „S-au realizat multe în comuna noastră în ultimii ani și se vor mai face. Dar, zic eu, era cazul să facem și ceva pentru suflet”

Așa au ajuns apa și electricitatea pe movila situată la un kilometru distanță de ultimul branșament. Rezultatele sunt uimitoare:

 „Aici, pe acest deal, de lângă Potoceni, urmează să înființăm și o mănăstire cu hramul Sf. Împărați Constantin și Elena. Vom aduce mai multe măicuțe, le vom construi chilii pe acest deal. Se va construi și biserică și cimitir, satul Potoceni e în extindere, am primit încuviințare pentru înființarea parohiei Potoceni 2, ni s-a repartizat deja un preot”.”,a transmis primarul Constantin Dumitru.

Crucea are 18 metri înălțime și are o fundație solidă, săpată la mare adâncime. Este luminată noaptea cu lămpi LED de ultimă tehnologie, este prevăzută cu paratrăsnet și cu un led roșu în vârf, pentru semnalizare.

VIDEO: Primăria Comunei Mărăcineni

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: