AdministrațieȘtirile zilei

Cum vrea Consiliul Județean să îi atragă pe medici la Buzău

Criza de medici în care a intrat Spitalul Județean de Urgență Buzău și-ar putea găsi rezolvare. Consiliul Județean a aprobat o serie de stimulente menite să facă din cea mai mare unitate spitalicească din Buzău un loc de muncă dezirabil.

Șase salarii minime și locuințe de serviciu ar trebui să-i facă pe medicii care ne ocolesc să aleagă Buzăul. Stimulentele financiare se vor acorda pe o perioadă de doi ani, iar locuințele de serviciu le vor sta la dispoziție câtă vreme vor avea nevoie de ele.

  • Bloc pe terenul fostei maternități.

Noile locuințe de serviciu pentru medici vor fi construite pe o parte din terenul pe care a funcționat fosta maternitate. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, este de părere că această zonă îi va avantaja pe medicii care vor locui acolo, deoarece sunt aproape de centrul orașului, precum și de trei dintre secțiile Spitalului Județean și anume, Oncologia, Maternitatea nouă și Spitalul Gârlași.

În același timp, Spitalul Județean de Urgență Buzău va intra într-un amplu proces de reabilitate a celor mai importante secții, Bloc operator, UPU și UPU Pediatrie, Cardiologie, Neonatologie, Chirurgie infantilă, Nefrologie și Pediatrie.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button