Știrile zilei

Cum era să se transforme o mare realizare buzoiană într-un veritabil FAKE-NEWS

Deși începând de vineri buzoienii au fost anunțați că vor primi din nou apă caldă, pe Facebook lucrurile par a sta altfel. Zeci de locatari din diferite zone ale orașului se plâng de faptul că robinetele sunt încă reci, iar autoritățile nu le oferă nicio explicație.

Rumoarea consumatorilor are și un motiv. Nu există nicio îndoială că instalația de gaz a RAM Buzău a devenit funcțională, însă circuitul de la cazan până în dușul buzoianului este unul destul de lung.

Astfel, reprezentanții RAM spun că a fost pornit cazanul de la PT 4 din Dorobanți, iar apa caldă a pornit deja pe circuitul primar până în punctele termice.

De precizat însă că apa nu va veni fierbinte de prima dată. Reprezentanții Regiei Autonome Municipale spun că acest lucru ar urma să se întâmple până sâmbătă seară, atunci când apa va ajunge la parametrii doriți la absolut toate blocurile din municipiul Buzău.

  • O mare realizare a autorităților buzoiene, la un pas să se transforme într-un fake-news.

Lucrările de punere în funcțiune a noului sistem de încălzire din Buzău au fost derulate într-un ritm rapid. S-au făcut eforturi uriașe pentru ca RAM să se desprindă definitiv de Ecogen și să fie capabilă să furnizeze apă caldă și căldură celor peste șase mii de abonați.

Dar realizarea municipalității a fost la un pas să capete efect de bumerang, din cauza faptului că autoritățile nu au insistat pe comunicarea directă cu cetățenii. În afară de câteva ode în care buzoienii nu mai cred de mult, cetățenii au primit stricto sensu vestea că, începând de ieri, „a pornit apa caldă”.

Mulți dintre buzoienii care au avut și astăzi dușurile reci au scris pe Facebook că totul este „o mare minciună”. În acest fel, un efort meritoriu al unei întregi echipe s-a devalorizat la nici 24 de ore de la lansarea sa în spațiul public.

Pentru cititorii REPORTER BUZOIAN, care pentru unii nu mai contează, facem precizarea că RAM Buzău furnizează apă caldă încă de vineri, iar până ea va ajunge în locuințele dumneavoastră e o chestiune de ore.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: