Știrile zilei

Calvarul continuă | Bărbat ucis de viitură; zeci de drumuri distruse

România își numără victimele calamităților din ultimele zile. Un bărbat de 48 de ani, din judeţul Neamţ, a fost găsit decedat după ce a fost luat de o viitură în timp ce strângea lemne din albia unui pârâu. Este a patra victimă a inundaţiilor din ultimele două zile, scrie News.ro.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, autorităţile au fost alertate sâmbătă în jurul prânzului de dispariţia unui bărbat de 48 de ani din localitatea Gârcina care strângea lemn din albia pârîului Cuejdi. Un vecin a fost anunţat de către soţia bărbatului de dispariţia acestuia şi a început să îl caute în zonă, dar apoi a sunat la 112, acesta fiind căutat de pompieri până la lăsarea întunericului, fără succes însă.

Duminică dimineaţă, trupul bărbatului a fost văzut de către un localnic în pârâu, în zona staţiei de betoane Dărmăneşti, iar la faţa locului s-a deplasat un echipaj de pompieri care a recuperat trupul victimei.

La Buzău, 30 de drumuri județene și comunale sunt distruse, în timp ce autoritățile se văd neputincioase în fața naturii. Localnicii din satele izolate își pun acum încrederea doar în Dumnezeu și așteaptă trecerea viiturii. Autoritățile cred însă că problemele nu se vor opri aici. Pământul mustește de apă, iar acum un alt pericol pândește în tăcere: alunecările de teren.

Din păcate, meteorologii nu au vești bune. Râuri din 14 județe, respectiv Harghita, Covasna, Braşov, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Bacău, Neamţ, Iaşi,Vaslui, Vrancea, Galaţi și Botoşani, sunt în continuare sub cod portocaliu de inundații până duminică la ora 16.00, potrivit INHGA.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button