Știrile zilei

E gata! Buzoienii sunt invitați la deschidere

A fost finalizat proiectul de punere în valoare a canalului „Iazul Morii”, iar inaugurarea va avea loc mâine, în prezența primarului Constantin Toma și a buzoienilor veniți să se bucure de eveniment:

Dragi buzoieni,

        Am bucuria să vă invit joi 23 septembrie, ora 12:00, pe strada Frăsinet, la deschiderea oficială a primului proiect dezvoltat pe ,,Iazul Morilor”, acest canal, deviație naturală a râului Buzău.

        Iazul Morilor, atestat documentar la 1525, a fost motorul de dezvoltare socio-economic, multe sute de ani, pentru orașul nostru.

        Este datoria și obligația noastră ca buzoieni, să punem în valoare această moștenire istorică, pe toată distanța sa de 20,3 km, utilizând-o atât pentru dezvoltarea economică și îmbunătățirea calității vieții, dar și pentru practicarea sportului.

        Acest prim proiect înseamnă și o zonă de promenadă, dar și existența unei cafenele culturale, unde vor avea loc evenimente sociale, culturale și educaționale pentru buzoieni.

        Cu această ocazie se va lansa și probabil cea mai bună carte de istorie a Buzăului, „Iazul Morilor – Leagănul civilizației buzoiene”, având ca autori pe domnii Marius – Adrian Nicoară, Costel Vînătoru și Valeriu Nicolescu.

        Vă așteptăm cu drag!”, a transmis primarul Constantin Toma.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: