CORONAVIRUS

E vremea pepenilor! Buzoienii nemulțumiți de bostănăriile improvizate îi scriu primarului

Poftiți la pepeni! Cei mai mulți comercianți și-au amenajat deja bostănăriile de ocazie în punctele importante din oraș. Dacă pentru mulți însă e prilej de bucurie, pentru alții, comerțul stradal cu pepeni reprezintă o problemă de … estetică urbană, așa cum reiese din sesizările adresate edilului Constantin Toma pe www.domnuleprimar.ro.

În luna lui Cuptor, românii consumă cea mai mare cantitate de pepeni. La Buzău, în afară de piețele administrate de municipalitate, mai există câteva puncte autorizate de Primărie în care producătorii sau simplii comercianți își vând marfa. Ceea ce pentru unii e prilej de răsfăț gustativ, pentru alții înseamnă consternare:

„În cartierul Micro 14, la intrarea în piața de legume si fructe din cartier, s-a instalat, între restaurant si un magazin mixt, o bostănărie cu pepeni. Cum s-a facut acest lucru când în piața respectivă este loc destul? Este o tiganie improvizată. (…) Vă mai aduceti aminte când Politia Locală a amendat o batrână că vindea flori în fata la No Limit, de era sa o linseze? Poate face același lucru si cu bostănăria amplasată ilegal, fara WC, apa curentă..”, a scris un cetățean nemulțumit pe site-ul dedicat sesizărilor către administrațiile locale.

O discuție similară a fost deschisă de un alt utilizator, care s-a plâns de aspectul neplăcut pe care îl dau țarcurile cu pepeni zonei BRD Dorobanți.

Municipalitatea nu a formulat încă un răspuns, însă, cum spațiile au fost deja date spre închiriere, cel mai probabil vom găsi pepeni de cumpărat în mai toate cartierele din oraș. Ceea ce – până la urmă – nu e nicio nenorocire, mai ales că vorbim despre o activitate sezonieră care nu se întinde pe mai mult de 2 luni.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

  1. Numai la noi e o problema inestetică, în toate marile orașe din lume sunt promovate produsele stradal și sunt foarte apreciate, dar la noi trebuie să moară și capra vecinului, eu cred că ar trebui sa va vedeți de treabă voastră, cumpărați sau nu mergeți mai departe! Ăștia cu figuri de Saint Tropez, puneți mâna la munca și apoi o să vă traca!

  2. In primul rând nu cred ca asta este o problema inestetica iar in al doilea rând nu este nevoie de WC pentru a vinde pepeni deoarece cine vine sa cumpere pepene nu are nevoie sa își facă nevoile,asa ca lăsați lumea sa se descurce cu ceva pentru ca plătesc chirii la primarie

  3. Fie care pleaca de acasa sa faca un ban de o data ce a platit acel acord de teren pentru zona respectiva acolo sta poate sa fie piata goala el acolo sta si dvs plecati de acasa tot pentri bani dar faceti rau la lume munceste pana la urma nu fura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: