Educaţie

Elev de la Palatul Copiilor Buzău, calificat la Olimpiada Națională de Informatică

Palatul Copiilor Buzău va fi reprezentat de elevul Ungureanu Robert Dumitru (clasa a V-a)  la Olimpiada Națională de Informatică gimnaziu, care se va desfășura la Iași, în perioada 22-26 aprilie 2024.

Olimpiada județeană de informatică s-a desfășurat pe data de 17 martie 2024, la Școala nr. 11 din Buzău. De la Palatul Copiilor au participat nouă elevi din clasele a V-a și a VI-a.

“Au fost rezultate frumoase care ne fac mândri”, a transmis coordonatoarea cercului de informatică de la Palatul Copiilor Buzău, prof. Anna Maria Pop.

Calificarea la etapa națională se realizează după următoarele criterii, aplicate la fiecare clasă în parte:

  1. a) Concurentul de pe primul loc din cadrul fiecărui județ/sector se califică direct la etapa națională.
  2. b) Pentru distribuirea locurilor suplimentare se realizează un clasament național pe clase al concurenților și se vor alege în ordinea descrescătoare a punctajelor primii concurenți care nu s au calificat direct, până la un total de 90 de elevi/clasă.
  3. d) Punctajul minim de calificare la faza națională este 40% din punctajul total (80 de puncte la gimnaziu, respectiv 120 de puncte la liceu). (din regulament)

Elev încă din clasa I la Cercul de Informatică de la Palatul Copiilor Buzău, Robert Ungureanu este îndrumat de profesoara Pop Anna Maria. El a mai participat și la alte concursuri, obținând diverse rezultate:

  • Premiul I la concursul national interdisciplinar “ Bucuria Crăciunului ediția a XII-a” organizat de Palatul National al Copiilor- București
  • Premiul I la Concursul Național de Informatică – ediția 36 -Satu Mare organizat de MEN
  • Premiul I la Concursul de programare și creativitate “Start IT ediția XIII-a” organizat de Palatul Copiilor Suceava
  • Premiul I la concursul regional de aplicații IT “Pe calculator lucrăm circulație să-nvățăm” organizat de Clubul Copiilor Făgăraș.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!