Știrile zileiEducaţie

Elevul buzoian Rareș Gheorghe, calificat la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori din Thailanda

Bucurie în familia Școlii „Nr. 1”, veste mare pentru educația buzoiană: Rareș Gheorghe, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” Buzău , s-a calificat la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori din Thailanda. În perioada 30 noiembrie – 10 decembrie 2023, el va reprezenta România la Bangkok, alături de alți cinci conaționali.

Rareș Gheorghe este deja un nume cunoscut în clubul select al olimpicilor din România, asta deși nu a părăsit încă băncile gimnaziului. Medaliat la numeroase concursuri și olimpiade, elevul pregătit de profesoarele Elena Sâmpetru și Monica Gheorghe s-a clasat pe locul al doilea la riguroasa selecție organizată de Ministerul Educației.

Doar cincisprezece elevi din toată țara au intrat în pregătirea și selecția membrilor lotului reprezentativ. La capătul a trei zile de probe și teste din disciplinele fizică, chimie și biologie, șase dintre elevi au fost selectați să reprezinte România la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori din Thailanda. Pe locul al doilea s-a clasat buzoianul Rareș Gheorghe, primul loc fiind ocupat de un licean de clasa a zecea.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori este o competiție de știință ce se adresează elevilor cu vârste de 16 ani sau mai puțin la data de 31 decembrie a anului în care participă și este structurată pe trei probe: două probe teoretice (individuale) şi una practică – experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi), cu subiecte din chimie, fizică și biologie.

Anul trecut, lotul de juniori al României și-a trecut în palmares 6 medalii (o medalie de argint și cinci medalii de bronz) la cea de-a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe, desfăşurată în perioada 2 – 12 decembrie, la Bogota, Columbia.

Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori 2023 este programată pentru perioada 30 noiembrie-10 decembrie, în Bangkok, Thailanda.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button