Educaţie

Erasmus+ merge mai departe la Scoala Măgura!

Ne-am obișnuit deja ca, la fiecare început de an școlar, colectivul de cadre didactice și elevii Școlii Gimnaziale Comuna Măgura să ne surprindă cu vești dintre cele mai interesante. Se pare că virusul Erasmus+ este mai puternic decât orice pandemie precum cea prin care trecem de atâtea luni. Ca Școală Europeană, unitatea de învățământ de pe malul râului Buzău își vede mai departe de drum, fără să se abată de la obiectivele stabilite în urmă cu aproape 10 ani.

Nu va fi vorba în acest articol despre noul „look” al unității de învățământ, despre dotările de ultimă generație de care se pot folosi de acum încolo atât copiii cât și profesorii, despre aspectul extrem de actual al sălilor de clasă sau despre măsurile de siguranță oferite, în contextul actual, întregului colectiv, toate demne de cele ale unei unități de elită din mediul urban. Acestea sunt lucruri deja cunoscute de cei care urmăresc presa scrisă și știrile TV. E vorba, așa cum ne-au obișnuit în toți acești ani, despre noi proiecte europene menite creșterii calității actului și mediului educațional, precum și transmiterea valorilor și modelelor europene la nivelul întregii comunității.

Pe lângă cele opt proiecte aflate în derulare la această școală la momentul actual, în vara aceasta li s-au mai adăugat pe listă încă trei noi.

,,Be a shield around the world! Development of competences for environmental protection to fight against climate changes” (2020-1-AT01-KA229-077939_3) este proiectul care isi propune sa dezvolte competențe a aproximativ 500 de participanti cu privire la comportamentul social in condițiile schimbărilor climatice. În cadrul acestui proiect, unitatea de învățământ buzoian va avea ca parteneri școli din Austria, Islanda, Italia, Danemarca și Grecia.

„Erasmusplus for future” (2020-1-DE03-KA229-076396_6), al doilea proiect care își propune crearea unei culturi educaționale in rândul tinerilor care să-i determine să actioneze in spiritul protejării si conservării mediului inconjurător, alături de elevi din Germania, Suedia, Cehia, Italia și Spania.

Așa cum sugerează și numele lor, aceste proiecte se vor a fi niște pași deloc timizi făcuți în întâmpinarea și atragerea atenției asupra problemelor actuale legate de schimbările climatice.

„Împreună pentru Europa” (2020-1-RO01-KA101-079281) este cel de-al treilea proiect în cadrul căruia cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Măgura vor participa la cursuri de perfecționare în Malta și Slovenia. Proiectul își propune să vină în sprijinul soluționării nevoilor identificate ale școlii, dobândirea unor cunoștințe solide din domeniul strategiilor didactice, managementului clasei sau tehnicilor de mediere și utilizarea noilor tehnologii de predare și învațare.

Din partea celor care am urmărit de-a lungul anilor parcursul acestei unități de învățământ buzoian nu ne rămâne decât să le urăm mult succes în continuare și să așteptăm vești cel puțin la fel de bune ca cele de până acum.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close