Educaţie

Excursie gratuită oferită elevilor de la Școala Vintilă Vodă, de către biserică și primărie

Când relația Primărie – Școală – Biserică funcționează, de câștigat au numai elevii, adică adevărații beneficiari ai educației.

În perioada 19 – 21 februarie 2024, elevii Școlii Gimnaziale „Tache și Ecaterina Tocilescu” Vintilă Vodă au participat la o excursie de neuitat, organizată de Parohia Sf. Nicolae din localitate, în colaborare cu Primăria Vintilă Vodă.

Excursia de trei zile le-a oferit elevilor oportunitatea de a descoperi frumusețea și bogăția culturală a unor locuri emblematice din România. Unul dintre momentele de referință ale excursiei a fost vizitarea mănăstirilor de pe Valea Prahovei și din zona Brașovului. Elevii au avut ocazia să exploreze istoria acestor lăcașuri de cult, lărgindu-și astfel orizontul cultural.

Călătoria a inclus și o oprire relaxantă în stațiunea Călimănești, la Hotel Central, unde tinerii au avut ocazia să se odihnească și să se bucure de momente de relaxare într-un cadru reconfortant.

Într-o postare pe facebook, reprezentanții școlii le-au mulțumit preoților parohiei, dar și Primăriei comunei Vintilă Vodă pentru sprijinul financiar:

În perioada 19 – 21 februarie, elevii școlii noastre au participat la excursia organizată de Parohia Sf. Nicolae în colaborare cu Primăria Vintilă Vodă. Copiii au vizitat mănăstiri de pe Valea Prahovei și din zona Brașovului, s-au relaxat în Călimănești, la Hotel Central, s-au bucurat de zăpadă pe pârtia Voineasa și au explorat adâncurile pământului la Salina Ocnele Mari.

Felicităm elevii pentru comportamentul exemplar de care au dat dovadă pe parcursul celor trei zile, mulțumim domnului primar Ion Coman pentru asigurarea transportului pentru cei 34 de copii și preoților de la parohia Vintilă Vodă, care au oferit cazarea și mesele.”, au transmis reprezentanții școlii.

Foto:

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!