Administrație Știrile zilei

FOTO: Așa va arăta noul cartier din Buzău! | Primele imagini

Un nou cartier va fi construit în curând în municipiul Buzău, autoritățile locale făcând demersuri pentru concretizarea proiectului chiar în această perioadă.

Sub deviza „Recovering Iazul Morii – Recuperarea identității Buzăului”, Primăria municipiului Buzău vrea să valorifice terenul de 67 de hectare situat în zona de nord-est a orașului, între Parcul Tineretului și cartierul Dorobanți II.

Noul cartier va avea între 12.000 și 14.000 de locuințe în case și blocuri ce urmează a fi construite de către investitori privați. Primăria va asigura elaborarea Planului Urbanistic Zonal, realizarea infrastructurii rutiere și a rețelei de apă, canalizare și electricitate, precum și construirea de clădiri în care să funcționeze o grădiniță și o creșă.

 • Iazul Morii va curge prin noul cartier.

Terenul pe care vor fi construite case este delimitat de Parcul Tineretului, cartierul Broşteni, cartierul Dorobanţi şi centura de est a municipiului. Am semnat contractul pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal pentru tarlaua 33, în suprafață de 67 de hectare. Vrem să avem un cartier modern al Buzăului.”, a declarat primarul Constantin Toma.

Străzile noului cartier vor porni din Aleea Sporturilor, trasarea drumurilor, a pieţelor urmând să fie realizată de experţi în urbanism şi arhitectură peisagistică.

Tendințele în materie de imobiliare arată că prețurile scad în perioada în care se construiesc locuințe noi, efect așteptat și la Buzău odată cu ridicarea noului cartier ce ar putea adăposti aproximativ 35.000 de locuitori.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

3 Comments

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • In vise o sa arate asa.
  Deja s-au construit case acolo iar intre ele sunt ulite, nicidecum bulevarde cum arata in SF-ul prezentat.

  In realitate o sa arate ca toate celelalte cartiere de case… tiganie inghesuita.

 • Acest primar mai bine inpreuna cu acel „investitor corupt” mai bine ar reface spitalul micro 14 ca moare lumea in sala de așteptare nu ne intereseaza case ca in occident ca nu ne permite sărăcia sa trăim ca ei.
  Felicitari ptr planul idiot

 • Acest primar inpreuna cu acel „investitor corupt” mai bine ar reface spitalul micro 14 ca moare lumea in sala de așteptare nu ne intereseaza case ca in occident ca nu ne permite sărăcia sa trăim ca ei.
  Felicitari ptr planul idiot