AdministrațieȘtirile zilei

FOTO: Buzoieni, primiți cu multă căldură la Dubăsari!

Delegația buzoiană formată din aproximativ 20 de consilieri județeni, care a vizitat, în weekend, raionul Dubăsari din Republica Moldova a fost primită cu multă emoție de către oficialitățile moldovene. Buzoienii au fost întâmpinați cu pâine și sare, dansuri populare și, mai ales, multă dragoste de oficialitățile de peste Prut.

Evenimentul a avut loc în weekend, în comuna Coșnița, sediul raionului Dubăsari. În semn de recunoștință, Emanoil Neagu și reprezentantul Ambasadei României la Chișinău au depus o coroană de flori la monumentul soldaților moldoveni căzuți în timpul conflictului cu militarii ruși din perioada secesiunii.

„Revin cu mare bucurie de fiecare dată în Raionul Dubăsari, Republica Moldova! Consiliul Județean Buzău şi Consiliul Raional Dubăsari sunt primele unități administrativ-teritoriale ce au semnat o inițiativă comună de asociere trilaterală cu Raionul Sobinka, Regiunea Vladimir din Federația Rusă!

Această promovare a relațiilor transfrontaliere are ca scop dezvoltarea unor proiecte în domeniul educațional, social, cultural şi nu numai. Mulțumesc Ambasadei României în Republica Moldova şi domnului ministru Adrian Sîrbu pentru că sprijină această inițiativă! Vizita facută în perioada 22-24 martie, alături de consilierii județeni, a avut încă un rezultat pozitiv.

Consiliul Județean Buzău va sprijini Consiliul Raional Dubăsari în demersul de a dezvolta tabăra „Prietenia” pentru a oferi noi facilități copiilor şi tinerei generații. În baza acordului de înfrățire dintre CJ Buzău şi Raionul Dubăsari, în anul 2017 au fost în această tabară 92 de copii din Județul Buzău, iar in 2018 – 88 de copii. Ne dorim ca aceste schimburi de experiență şi prietenii legate să nu se oprească aici.

Mulțumesc domnului preşedinte Grigore Policinschi pentru că ne emotionează de fiecare dată, dar, mai ales, pentru că acest parteneriat se bazează pe multe proiecte frumoase, care ne unesc.”, a scris pe pagina de socializare Petre Emanoil Neagu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close