AdministrațieȘtirile zilei

FOTO: Marea inaugurare a anului 2019! | Se lucrează la foc continuu

Unul dintre cele mai așteptate momente ale anului 2019 la Buzău îl constituie, fără îndoială, inaugurarea podului rutier și a celui pietonal de la Vadu Pașii. Ampla lucrare a fost asumată de către Consiliul Județean Buzău, care, deși nu era proprietarul podului, a decis să salveze acest obiectiv.

Lucrarea de reabilitare a podului monument istoric de la Vadu Pașii și de construire a unui nou pod rutier este finanțată prin Programul National de Dezvoltare Locala I, valoarea investitiei fiind de 26 milioane lei. Lucrările au început în vara anului 2017 și ar urma să se încheie în toamna acestui an.

Consiliul Județean a anunțat că lucrările sunt în grafic, urmând ca luna septembrie să găsească deschis podul care face legătura între municipiul Buzău și comuna Vadu Pașii.

Darea în folosință a noului pod va scurta cu 15 kilometri drumul navetiștilor din Vadu Pașii, comună cu peste 8000 de locuitori, devenită zonă preorășenească a Buzăului.

În contextul deschiderii podului, Primăria Buzău a anunțat că a început reabilitarea drumului care pornește de la Obor și ajunge în Șoseaua Brăilei, asigurând legătura rapidă – pe la sud – cu Bariera Ploiești, prin Bulevardul 1 Decembrie, care urmează a fi și el reabilitat.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button