Știrile zilei

FOTO|VIDEO: Fasole, dans și veselie, în Parcul Crâng din Buzău!

Dacă e 1 Decembrie, e fasole cu ciolan. Așa i-au obișnuit autoritățile pe buzoienii care participă an de an la manifestațiile de Ziua Națională a României. Nici 2019 nu a făcut excepție, iar anul acesta, numărul celor veniți să guste din gustoasa fasole parcă a mai crescut.

Peste 3000 de porții de fasole cu ciolan, fasole de post, plăcintă cu brânză și cu mere, dar și vin fiert. Este meniul din acest an, comandat de Consiliul Județean Buzău pentru numeroșii participanți la sărbătorirea Zilei Națională a României.

După încheierea paradei militare de pe Calea Eroilor, mii de buzoieni au luat drumul Crângului, acolo unde ceaunele cu fasole, plăcinta și vinul fiert au fost principala atracției. Și cum tot ce e gătit la cazan e mult mai bun decât ce gătim acasă, la cortul unde se distribuia fasolea s-au format rânduri de sute de persoane.

Dornici să guste din tradiționala fasole, unii buzoieni au așteptat chiar și o oră:

„Am stat o oră, dar a meritat. Tot ce intră în cazan e mult mai bun, pentru că e făcut la grămadă și ia gust de fum. Venim aici an de an, nu că n-aș avea ce să mănânc acasă, dar pentru atmosferă.”, a transmis unul dintre participanți.

Mâncarea a satisfăcut papilele pofticioșilor în acordurile muzicii populare. Pe scena amplasată la Obelisc au urcat mai mulți interpreți de muzică populară, dar și artiști ai Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.

FOTO/VIDEO: Mihai Șontică

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

  1. Toti taranii si calicii stransi la pomana CJ ului. Aia nu mai au drumuri de asfaltat, au terminat investitile si acum dau fasole moca de 880 de milioane. Sunt buzoieni care voiau de exemplu drum la. LOPATARI, pe noi ne-ati intrebat daca sintem de acord cu tigania din Crâng???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close