Educaţie

GALERIE FOTO: Profesori de la Palatul Copiilor Buzău, vizită de studiu în Republica Moldova

În perioada 2-5 noiembrie 2017, o delegație de profesori de la Palatul Copiilor Buzău a participat la Simpozionul educațional „Arc peste timp”, desfășurat în raionul Sângerei din Republica Moldova. Evenimentul a avut loc în cadrul parteneriatului educațional încheiat între Palatul Copiilor Buzău și Centrului de Creație și Agrement Sângerei.

Delegația buzoiană a fost condusă de inspectorul școlar general adjunct Nela Wamsiedel și de inspectorul școlar pentru educație permanentă, Veronica Trandafir, alături de directorul Palatului Copiilor Buzău, profesorul George Vlad, și directorul adjunct, prof. Daniela Voicu.

Pe parcursul vizitei, cei cincisprezece profesori au participat la activitățile prevăzute în calendarul Simpozionului educațional „Arc peste timp”, ajuns la cea de a III-a ediție, printre obiectivele acestuia numărându-se promovarea dialogului și a comunicării între cele două instituții similare implicate în cadrul Programului de parteneriat și schimb de experiență dintre Centrul de Creație și Agrement Sângerei și Palatul Copiilor Buzău.

Dascălii buzoieni au fost întâmpinați de către partenerii moldoveni cu pâine și sare, iar elevii centrului au organizat o expoziție cu materiale din natură, intitulată „Rapsodiile toamnei”. Cei mici și-au dovedit abilitățile dobândite în cadrul cercurilor de profil și i-au impresionat pe participanți cu talentul și dăruirea lor.

De o sensibilitate aparte au fost momentele artistice din cadrul activității extracurriculare „Cu dor de părinți, bunici și casa părintească”, ce au surprins aspecte din viața grea a copiilor care au părinții plecați peste hotare pentru a le asigura pâinea cea de toate zilele.

La final de simpozion, directoarea instituției gazdă, prof. Stela Dorojneac, a ținut să menționeze: „Includerea unității noastre în acest proiect este un prilej de implementare a unor activități specifice, dar și de participare a copiilor noștri de diferite competiții, aici putem vorbi de participarea la concursurile de dans, turneele de șah, expoziții de artizanat, la care sperăm să mai participăm.”.

În primăvară, profesorii Centrului de Creație și Agrement Sângerei sunt așteptați să întoarcă vizita colegilor de la Buzău. În cadrul protocolului de colaborare sunt prevăzute schimburi profesionale între cadrele didactice, precum și organizarea unor activități culturale cu implicarea elevilor din ambele unități școlare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button