Educaţie

GALERIE FOTO: Un nou proiect Erasmus+, la Școala Cochirleanca!

Școala Gimnazială „Ion Roșca” din Cochirleanca confirmă faptul că face parte din mecanismul European în ceea ce privește proiectele Erasmus+. Anul acesta școala are un nou proiect aprobat. Al doilea proiect Erasmus+,  intitulat “ECO-AWARE US  FOR THE FUTURE ECO-EU” se va desfăşura pe o perioadă de 2 ani ( 2020-2022 ).

Surpriza a fost că Școala Gimnazială „Ion Roșca” de la Cochirleanca are singurul proiect aprobat în Buzău din anul acesta, care are România ca țară coordonatoare. Proiectul se bazează pe cooperarea între şcolile din următoarele state: Romania, Portugalia, Turcia, Bulgaria şi Polonia. Proiectul are ca obiective creșterea conștiinței pro-ecologice în rândul elevilor.

Acest proiect vine ca o confirmare a muncii făcute anterior de către domnul director Dumitru Benone Siriu și echipa formată din cei doi profesori de Limba engleză, Mihai Nicolae și Florea Lucian, care a reușit să aducă anul trecut primul proiect de acest fel la școala din Cochirleanca .

Directorul școlii, prof. Dumitru Benone Siriu, ne-a relatat:

„Pentru noi ca școală este foarte important să facem cunoscute elevilor noștri valorile europene. Pentru a ne atinge acest obiectiv propunem proiecte care-i implică în primul rând pe elevii nostri precum și pe colegii profesori ai școlii.

Aceste proiecte cu mobilitate europeană au multe avantaje cum ar fi:

– dezvoltare personală, profesională şi socială prin dezvoltarea de competenţe (cunoştinţe, abilităţi, atitudini) într-un context internaţional precum şi recunoaşterea acestor competenţe
– îmbunătăţirea procesului de predare, formare şi învăţare
– învăţarea sau aprofundarea unor limbi străine (creşterea competenţelor lingvistice)
– conştientizarea importanţei şi înţelegerea unor culturi şi ţări noi, dezvoltând astfel sentimentul de apartenenţă la valorile europene şi implicarea activă în comunitate
– dezvoltarea capacităţii organizaţionale în contextul  cooperării europene şi internaţionale
– crearea de legături între educaţia formală, învăţarea nonformală şi formarea profesională

Cooperarea oferă partenerilor sansa  cunoaşterii reciproce a ţărilor, culturilor, modalităţilor de gândire şi stilurilor de viaţă  şi, de asemenea, posibilitatea înţelegerii şi aprecierii acestora. Intâlnirile cu colegii din diferite ţări europene sunt o oportunitate oferită profesorilor de a cunoaşte alte sisteme educaţionale şi metode de predare ce pot inspira inovaţia în şcoală. Proiectul permite elevilor să comunice într-o limbă străină, să lucreze în echipă , să cunoască obiceiurile şi stilul de viaţă al elevilor din şcolile partenere.“

În anul scolar 2019- 2020, Școala Gimnazială Ion Roșca a  implementat  primul  proiect şcolar Erasmus+ cu titlul EDUTAINMENT  WITH  INTELLIGENCE  GAMES .

Directorul școlii Dumitru Benone Siriu în calitate de coordinator de proiect a stabilit împreună cu partenerii din TURCIA, ITALIA si  LITUANIA   cele 4 mobilitati ale proiectului , prima fiind deja efectuată și anume cea din Turcia .Delegația scolii a fost formată din coordonatorul proiectului Dumitru Benone Siriu însoțit de doi profesori și 6 elevi.

Împreună cu şcoli partenere din Italia, Turcia şi Lituania, acest proiect îşi propune educarea elevilor în spiritul jocurilor de societate, dezvoltarii cognitive multilaterale  şi al acceptării diversităţii  prin activităţi internationale în şcoală, precum şi schimburi de elevi al căror scop este apropierea elevilor implicaţi în activităţi, schimbul de informaţie culturală prin găzduirea acestora în familii.

Prima mobilitate din cadrul proiectului s-a desfășurat la începutul lunii Februarie 2020 și a fost găzduită de școala Şehitler Ortaokulu Manisa Turcia.

Mărturiile elevilor participanti in cadrul primei mobilitati spun totul:

„Pot spune că Erasmus+ Edutainment with Intelligence Games a fost una dintre cele mai frumoase experiențe de care am avut parte, până în momentul de față. Am avut minunata plăcere de a descoperi tradiții și culturi ale altor popoare, am cunoscut persoane cu un caracter deosebit și am format legături de durată.” – Andreea Vaduva, clasa a VIII-.

„In ceea ce ma priveste , participarea în proiectul ERASMUS mi-a adus multe beneficii. Am avut ocazia să vizitez o țară minunată, cu o cultură și tradiții foarte interesante.
Cel mai mult am apreciat bunătatea familiei  din Turcia , ei sunt cei care m-au făcut să mă simt binevenit în țara lor.
Dacă voi avea ocazia sa mai particip într-un proiect ERASMUS, sigur o voi face!!” Lungu Marian , clasa a VIII-a.

„Proiectul ERASMUS+ Edutainement with Intelligence Games  a fost o experienţă în care mi-am lărgit orizonturile din mai multe puncte de vedere. Pe lângă faptul că am învăţat multe lucruri interesante legate de jocurile de societate  am avut oportunitatea de a cunoaşte nişte oameni foarte prietenoşi şi deschişi, am descoperit noi mâncăruri specifie, precum şi tradiţii.”– Sarealbă Denisa , clasa a VIII-a.

GALERIE FOTO:

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Felicitari domnului director care a aratat pentru a doua oara ca se pot face lucruri frumoase atunci cand exista comunicare, cand managementul comunicarii functioneaza cu adevarat! Domnul director Dumitru Benone Siriu a reusit in cei trei ani scursi de la concursul pentru directori , sa arate atat comunitatii locale dar si organizatiilor superioare ale invatamantului la nivel judetean ce inseamna sa fii un bun manager, un om de echipa! Cum spune o sarbatoare crestina ”SCHIMBAREA LA FATA” asa putem spune despre Scoala Gimnaziala Ion Rosca Cochirleanca ca a suferit nu doar o schimbare la fata ci si o schimbare profunda a gandirii si a implicarii in tot ceea ce inseamna a fi cadru didactic! Cochirleanca A FACUT…Cochirleanca A REUSIT ….Cochirleanca A CRESCUT ! FELICITARI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!