Administrație

Greșelile funcționarilor din Consiliul Județean au alungat de la Buzău programul „Rabla” și banii pentru Spitalul Județean

Situație delicată la Consiliul Județean Buzău. Din cauza unor greșeli strecurate în mai multe proiecte de hotărâre, președintele Cristinel Bîgiu a fost nevoit să convoace ședință extraordinară, pentru a corecta erorile subordonaților săi.
  • Potrivit ordinii de zi, trei proiecte au avut nevoie de CJamendamente, ca urmare a greșelilor făcute de angajații de la departamentul tehnic.

Primul proiect, considerat cel mai important, a fost „Aprobarea documentației tehnico-economice – faza Proiect Tehnic pentru investiția „Reabilitarea/modernizarea Spitalului Județean de Urgență Buzău”. Se pare că aici, investiția în cea mai mare unitate spitalicească din județ ar fi fost blocată, din cauza neatenției celor care au redactat proiectul.

Cel de-al doilea act normativ, Completarea Programului de Achiziții Publice al Consiliului Județean, a făcut și el obiectul unei revizuiri, deoarece funcționarii greșiseră prețul pentru aparatele de aer condiționat pe care le va achiziționa, anul acesta, instituția condusă de liberalul Cristinel Bîgiu.

Unele voci spun că și Programul „Rabla” ar fi fost respins la Buzău, deoarece hotărârea care stabilea participărea județului nostru la programul de înnoire a Parcului Auto, ar fi conținut greșeli.rabla

În absența președintelui C.J de la ședința de joi, vicepreședintele instituției, Cristi Romanescu, a declarat pentru Ziua de Buzău:

„Într-adevăr, au fost mici scăpări, însă ele sunt de formă, nu sunt de fond.(…) Cu siguranță, domnul președinte Cristi Bîgiu a luat act de aceste greșeli și chiar se discută ca persoanele care au greșit să fie sancționate.”

 Toate cele trei proiecte au fost aprobate, corectându-se astfel greșelile strecurate.
Pentru că au fost chemați de acasă pentru ședința extraordinară, consilerii județeni vor primi indemnizație de ședință, care se va plăti, cel mai probabil, din bugetul județului.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button