CORONAVIRUS

Ianuarie fără zăpadă și temperaturi neobișnuit de mari

Iarna blândă de până acum ne răsfaţă în continuare. Boboteaza nu aduce, ca de obicei, gerul care face să crape pietrele, ci, dimpotrivă, vine cu vreme caldă și  temperaturi anormale pentru această perioadă a anului.
În Bărăgan, razele de soare sunt generoase, meteorologii anunţând maxime de până la 10 grade Celsius.vreme_97092600_70106300
Săptămâna care tocmai a început stă sub semnul unor temperaturi neobişnuite. Doar burniţa, pe alocuri, şi ceaţa densă de la primele ore ale dimineţii ne dau bătăi de cap.
Meteorologii spun că în zilele următoare, până la finalulul primei decade ale lunii ianuarie, vremea rămâne mult mai caldă decât ar fi normal. Ninsorile lipsesc şi sunt posibile doar ploi slabe sau burniţe pe arii restrânse.
  • “Până pe 12 ianuarie, mediile temperaturilor minime se vor situa între -2 şi 0 grade, cu o uşoară creştere în 6 şi 7 ianuarie. În prima săptămână nu se vor semnala decât burniţe, iar între 4 şi 8 ianuarie, precum şi în jurul datei de 10 ianuarie va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor predominant sub formă de ploi, slabe cantitativ”, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Astăzi,  vremea vremea va rămâne caldă, cu temperaturi la amiază de la 3…4 grade în zonele cu ceaţă mai persistenţa, până la 15 grade în Dealurile de Vest. Ceaţă va fi prezenţa în estul şi sudul ţării, pe când în celelalte regiuni, doar temporar cerul se va acoperi de nori.

Marţi  vremeava fi caldă mai ales în vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte, unde soarele este mai generos. Va apărea ceaţă doar pe ici, pe colo, în zori de zi. La amiază, termometrele vor indica 3…4 grade, local, în Moldova, în timp ce în Dealurile Banatului vor fi 14 grade.

În Buzău, sărbătoarea Sfântului Ion vine cu nori mulţi ce acoperă soarele întreagă zi. Ceaţa va fi şi ea prezentă mai ale în orele dimineţii, fiind posibil să apară trecător şi burniţă, iar la amiază vor fi aproximativ 5 grade în termometre.

Miercuri va fi frumos la deal şi la munte, unde temepaturile rămân ridicate, însă în zonele joase, din sudul şi estul ţării, ceața va fi din nou prezentă, posibil asociata cu burniţă.Maximele zilei pornesc de la 1…2 grade în zonele cu ceaţă şi ating din nou 14…15 grade în Banat.

Pentru următoarele zile, tendinţa este ca temperaturile să crească, ele fiind în continuare mai ridicate decât cele normale pentru prima jumătate a lui ianuarie.

 

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close