CORONAVIRUS

INEDIT: La Buzău, trandafirii au înflorit pe final de noiembrie

Pe marile bulevarde ale municipiului, dar și în gradinile de pe lângă blocuri, trandafirii au înflorit, chiar dacă mai sunt câteva zile până când vom desprinde din calendar luna noiembrie. Fenomenul a fost sesizat de mulți buzoieni, oamenii întrebându-se cand vor înflori și copacii.
„Nu e normal ca trandafirii să infloreasca în această lună, dar având în vedere temperaturile ridicate fenomenul nu este practic ieșit din comun. Aceste flori nu au apucat sa intre în repaus și s-a prelungit, practic, înflorirea. Nu este vorba despre începerea unui nou ciclu de înflorire ci de continuarea unuia. La pomi situatia stă altfel. Ei și-au incheiat demult perioada de înflorire și au intrat în repaus. Tocmai de aceea ei nu au nici boboci și nici flori. Ar avea doar dacă temperaturile ridicate s-ar înregistra în februarie, nu acum”, explică specialiștii în botanică.
Dacă prognozele meteorologilor se adeveresc, ne vom bucura de fumusetea florilor de trandafiri până la finalul săptămânii, când iarna iși va intra în drepturi și sunt anunțate precipitatii sub forma de lapoviță și ninsoare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: