Știrile zilei

Inspector din cadrul ITM Buzău, arestat pentru luare de mită

Un inspector din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău a ajuns în arestul poliției pentru luare de mită. Totul a început cu o anchetă pentru o moarte suspectă, despre care publicația noastră a scris aici.

Potrivit unui camunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, imediat după producerea accidentului de muncă în pădurea din Gura Teghii, în urma căruia un covăsnean de 36 de ani a decedat, administratorul firmei care executa exploatarea forestieră ar fi luat legătura cu un inspector din cadrul ITM Buzău.

Patronul firmei i-ar fi cerut  inspectorului să închidă ochii la ceea ce s-a întâmplat în realitate și să mușamalizeze totul. Prin urmare, inspectorul a întocmit un raport neconform cu realitatea, iar la schimb ar fi primit carburant de la stația omului de afaceri.

În fapt, în urma producerii unui accident de muncă urmat de decesul unei persoane, cu ocazia desfăşurării activității de cercetare a accidentului de muncă produs în cadrul activităților economice desfăşurate în cadrul societății, inspectorul de muncă din cadrul ITM Buzău a îndeplinit un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, în scopul emiterii unor concluzii favorabile și neconforme cu realitatea faptică, pentru a-l exonera pe administratorul societății comerciale de tragerea la răspundere penală. În schimbul încălcării atribuțiilor de serviciu, funcționarul a alimentat gratuit cu carburant de la unul dintre punctele de lucru ale societății comerciale în cadrul căreia a fost produs accidentul de muncă.” – comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Între timp, procurorii au intrat pe fir și au desfășurat percheziții locuința inspectorului , dar și la cea a omului de afaceri. Descinderile s-au încheiat cu reținerea angajatului ITM Buzău.

“La data de 27.03.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore față de inspectorul de muncă din cadrul I.T.M. Buzău.

La data de 28.03.2024 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău a solicitat Tribunalului Buzău dispunerea măsurii arestării preventive față de inspectorul de muncă din cadrul ITM Buzău pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, precum şi faţă de administratorul societății comerciale pentru săvârşirea infracțiunii de dare de mită.”

Aseară, ambii suspecți, inspectorul ITM și administratorul societății, au primit mandat de arestare preventivă pentru 30 zile.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. nu este singurul ce ia șpagă, mai săpați puțin prin instituția aia și veți fi uimiți de increngatura mafiotă de acolo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button