SocialȘtirile zilei

IREAL! Coșmarul prin care trece de opt ani un buzoian nevinovat!

Ion Dedu este un bărbat 52 de ani, care locuiește în comuna buzoiană Gura Teghii. În urmă cu opt ani, viața i-a fost ruinată de ceea ce s-ar putea numi – fără ură și părtinire – incompetența și ingnoranța autorităților.

Coșmarul bărbatului a început  în 2010, odată cu primirea celei dintâi amenzi de rovinietă. La acel moment, domnul Dedu deținea un autoturism Dacia 1310 de culoare roșie, cu numelere de înmatriculare BZ-05-TRI, care se afla parcat în fața casei și care nu mai circula de multă vreme. Chiar dacă mașina nu mai rula, numerele de înmatriculare aveau să-i aducă bărbatului mari probleme.

În tot acest timp, un alt bărbat, din Mărăcineni, posesor al unui autoturism Dacia Logan de culoare albastră, cu numerele de înmatriculare BZ-05-TRL, circula în fiecare zi pe podul de la Mărăcineni. „L”-ul de la număr fusese șters, ceea ce făcea să pară un „I”. A fost detaliul care avea să-l îndatoreze pe bărbatul din Gura Teghii cu peste 300 de milioane de lei vechi.

Realizând că este o greșeală și că mașina sa nu avea cum să se afle la Mărăcineni, aceasta zăcând în fața porții, bărbatul din Gura Teghii a mers la postul de poliție să conteste amenda. Au început apoi să curgă amenzile care aveau să-l îngroape financiar pe munteanul nevinovat:

În total am primit peste 400 de amenzi. La un moment dat au venit să mi le aducă acasă și le-am arătat că mașina mea nici nu merge și nici nu e Logan, ci Dacie 1310. Nici nu au vrut să audă. (…) Apoi am dus mașina la fier vechi și am obținut certificatul de distrugere. Ce credeți? La câteva zile am primit amendă pentru depășirea vitezei în Germania!”, ne-a povestit domnul Dedu.

  • Executat silit.

Cele peste 400 de amenzi l-au ruinat pe bărbatul nevinovat. Muncind din greu la pădure, abia a reușit să plătească taxele de timbru pentru contestarea unei părți din amenzi, după care a rămas fără bani. A plecat la muncă în străinătate, dar cei aproape 150 de milioane de  lei vechi câștigați s-au risipit pe avocați din țară, care nu l-au ajutat prea mult:

Cât am lucrat în Covasna, făceam naveta și luam 70 de lei pe zi. Mă împrumutam la patron să plătesc timbrele acelea, doar-doar oi scăpa de asemenea năpastă. Dar nu am mai putut, am fost executat silit.  Am fost la domnul Ailincăi, i-am explicat, dar omul mi-a zis că unde-i lege nu-i tocmeală. Vin mascații și mă scot afară din casă..”, a mai povestit bărbatul.

De menționat că posesorul Loganului cu numărul șters trecea și de opt ori pe zi pe podul de la Mărăcineni, însă a declarat că și-a plătit rovinieta la zi. Greșeala au făcut-o cei de la CNAIR, care, deși citeau numărul bărbatului de la Gura Teghii (TRI), nu reușeau să distingă între o Dacie 1310 roșie și un Logan albastru.

  • Dacie cu 3 prezoane în Germania?

Bărbatul dă acum vina pe cei de la CNAIR, pe care îi acuză de lipsă de profesionalism. Pentru că nu a reușit să conteste toate amenzile, singura lui șansă este acum să formuleze plângere penală împotriva societății.

Totuși, se pare că nu doar reprezentanții CNAIR au căzut în plasa  plăcuțelor de înmatriculare. Acum câțiva ani, Ion Dedu a primit acasă o amendă de depășire a vitezei în Germania.

Ce căutam eu cu 3 prezoane în Germania? Am băgat bani, am încărunțit, nu am nici dinți în gură…Am dat pe la alți avocați, prin prieteni…Nu am mai avut bani să plătesc timbre. Mi-au pus poprire pe salariu, iar eu mă plimbam în Germania cu amărâta de Dacie 1300 care nu mai merge de 8 ani?”, a conchis amarnic bărbatul.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

3 comentarii

  1. Da, din păcate asta e Romania . Incompetenți pe banda rulantă.Nu vor sa audă că ai dreptate.Un refuz care te poate ,uneori ,trimite în lumea celor „drepți”. Angajați plictisiți, parcă născuți plictisiți ,de tot ce ii înconjoară.Sper ca omul să-și găsească dreptatea.

  2. pai,omul acesta a platit niste avocati.i-a platit sa-i faca dreptate.i-a platit,nu i-a f**t in c*r.poate oare,jurnalistul sa extinda/inceapa , investigatia si sa ofere detalii in completarea articolului?e mai greu.nu ne dorim a supara tagma avocatilor,nu-i asa?…cu atat mai putin in era actuala,pe care o traim….o era obscura, dupa parerea mea……o era cu adjectvul de „putregai”,(a se intelege-„mortaciune”.).

  3. Avocatul e un incompetent. Demult trebuia sa deschida actiune in civil, cu prozele celor două masini si omul scapa de amenzi. Dar cand avocatii au interes doar sa te sece de bani si sa dea la presa stirea ca poate presa îi rezolva lui cazul mai repede, e jenant…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close