EducaţieȘtirile zilei

Liceul din Buzău în care niciun elev nu a luat bacul

Primele rezultatele ala Bacalaureatului le-au adus multă bucurie celor care s-au pregătit timp de patru ani și au reușit să treacă examenul maturității. Pentru ei urmează acum facultatea, postliceala sau serviciul, în funcție de opțiunile fiecăruia. Există însă și contraexemple, iar ele nu sunt deloc puține.

De pildă, la Liceul Tehnologic din Rușețu au susținut proba doar doi candidați, iar ambii au fost respinși. Alți opt candidați s-au înscris la bacalaureat, dar nu s-au prezentat.

Dacă rata de promovare de la Rușețu este zero, la Liceul Tehnologic Agricol din Smeeni un elev a reușit totuși să ia peste șase. De altfel, el este singurul elev admis din cei zece candidați înscriși.

La nivel județean, Buzăul a înregistrat o rată de promovare de 72.84%, mai mică decât anul trecut, dar mai mare decât media națională, care este de 67. 2 la sută.

Inspectorul general al IȘJ Buzău, Florina Stoian, spune că  rezultatele sunt mulțumitoare, având în vedere gradul ridicat de dificultate al subiectelor pe care le-au avut de rezolvat elevii de la liceele tehnologice.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: