Știrile zilei

Măsuri de economisire a energiei | Toma: „Oprim lumina”

Buzăul se aliniază celorlalte localități care au decis să economisească energia. În plenul ședinței Consiliului Local de marți, primarul Constantin Toma a anunțat că urmează schimbări majore în tot orașul, dar și în instituțiile publice. Totul pentru ca facturile la utilități să fie cât mai mici, a spus edilul.

Am dispus ca de la miezul nopții să se stingă lumina în parcurile din Buzău. La fel, programul fântânilor arteziene din oraș a fost redus. De săptămâna viitoare se va începe montarea pe întreg Bd. Unirii, de la un capăt la altul, a sistemului de iluminat cu LED, mult mai economic, așa cum e deja pe podul de la Drăgaică. Iluminatul cu LED va fi introdus de anul viitor în tot orașul, avem proiect câștigat cu fonduri de la mediu, la sfârșitul acestei luni vom anunța firma câștigătoare.”, a precizat primarul Constantin Toma.

Iluminatul în parcuri a fost deja oprit după miezul nopții. În restul orașului vor fi înlocuite toate becurile cu lămpi cu led.

Legat de iluminatul public, luăm măsuri. Am oprit apa de la fântâni, iar în parcuri, după 12 noaptea, oprim lumina. De săptămâna viitoare, înlocuim becurile de iluminat stradal, punem leduri pe Unirii. Mai avem încă două licitații pentru că am obținut fonduri de 5 milioane de lei, prin Fondul de Mediu. Pe 22 septembrie se vor deschide ofertele pentru ultimele două proiecte care presupun înlocuirea tuturor becurilor din oraș, cu lămpi cu led. Cum este pe Podul de la Drăgaică așa va fi în tot orașul. Sistem inteligent de iluminat, cu senzori.”, a explicat Constantin Toma.

 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button