SportȘtirile zilei

Mesajul emoționant al Steluței Duță, campioana rămasă pe drumuri

E de ajuns să scrii pe Google „Steluța Duță”, iar ecranul îți va afișa de câteva mii de ori cuvântul „campion”. Pentru că asta este, înainte de toate, Steluța Duță, Roboțelul de Aur a cărui viață n-a fost altceva decât o suită de urcușuri și de coborâșuri.

Steluța Duță, pugilista care a scris istorie în boxul feminin românesc, a rămas fără locul de muncă de la SCM Gloria Buzău, după ce consilierii municipali au decis desființarea secției.

Multipla campioană, care a crescut la casa de copii, a postat pe Facebook un mesaj emoționant. Textul său, ca o sinteză a unei vieți pline de încercări, a reușit să ajungă la inimile a mii de oameni, deși nu a fost preluat de nicio publicație.

REPORTER BUZOIAN redă mesajul transmis de Steluța Duță – alias „Roboțelul de Aur” – în urmă cu trei zile:

Am crezut cand am inceput boxul, ca viata mea s-a schimbat cu adevarat, dar m-am inselat, Am intrat intr-o lume mai pregatita, mai frumos imbracata, dar cu mai putin suflet. De aproape 18 ani, de cand reprezint Romania(de fapt Buzaul), pe cateva continente, am tot sperat ca prin activitatea si prin rezultatele mele, pot face lumea mai buna si mai recunoscatoare, fata de mine si de semenii mei.

Din Odesa(Ucraina), unde ma aflu acum sa reprezint Buzaul, aflu ca acestia m-au concediat din lipsa de rezultate si activitate. Doresc cu aceasta ocazie sa recapitulez(atat pentru cunoscatori cat si pentru necunoscatori), palmaresul acelui ,,copil al strazii”, asa cum ma rasfata mai marii orasului Buzau:


– de 17 ori campioana Romaniei, la senioare,
–de 16 ori, castigatoare a Cupei Romaniei,
-de 3 ori, campioana a Uniunii Europene, la sinioare,
-de 3 ori campioana a Europei, la senioare,
-de 3 ori, vicecampioana mondiala, la senioare,
-Maestru Emerit al sportului,
-Antrenoare de box,
– Cetatean de Onoare al Municipiului Buzau.
Am primit pentru toate acestea o locuinta cu chirie(pe care n-o pot cumpara), un post de antrenoare la fete, la Gloria Buzau, pe care prin bunavointa
consilierilor municipali ai PSD, l-am pierdut(inclusiv angajarea ca antrenoare) si am ajuns exact unde eram acum 18 ani. Dupa cum ma stiti, lipsita de aparare, nu am voie sa acuz pe nimeni, ma rog in continuare sa-i tina domnul sanatosi pe parintii mei si pe antrenorul de la lot—singurii care s-au ocupat de mine, in aceasta perioada. Cei doi antrenori. Voicilas Constantin si Adrian Lacatus!

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: