Știrile zilei

Mobilizare pentru salvarea unui buzoian în vârstă de 30 de ani

Costi, tânărul rănit grav în accidentul de motocicletă produs duminică pe DN10, are nevoie de sânge. Internat la Terapie Intensivă, el și-a mai revenit după accident, însă în continuarea viața îi este pusă în pericol de leziunea gravă a plămânului pe care a suferit-o în cădere.

„Costel are nevoie de sprijinul nostru,cei care pot și doresc să doneze sânge pentru Toma Costel Traian ,o pot face la orice centru de donare,doar să mentionati numele lui și faptul că este internat la spitalul județean Buzau!! Mulțumim.”, a scris o prietenă pe Facebook.

De altfel, rețelele de socializare sunt pline de postări în care apropiații cer ajutor pentru prietenul lor. Pe grupurile de motocicliști s-a sunat deja mobilizarea, iar colegii săi au început să doneze sânge pentru salvarea tânărului.

Duminică după-amiază, Costi se plimba cu motocicleta pe Drumul Național 10, Buzău-Brașov. La un moment dat, ajuns în localitatea Poienile din comuna Cislău, tânărul a pierdut controlul asupra direcției și a ieșit în afara carosabilului.

Ce a urmat pare desprins din filmele de groază. Imaginați-vă o motocicletă izbindu-se violent de un gard din beton, după care trupul tânărului este aruncat într-o curte.

De altfel, bubuitura a fost cea care i-a scos pe oameni la porți, iar cei mai curajoși au sărit să îi acorde primul ajutor.

Oamenii l-au găsit zâcând în curte, dincolo de gardul din beton pe care motocicleta l-a spulberat ca pe un băț de chibrit.

Tânărul s-a ales cu multiple fracturi și a fost transportat la UPU, unde mdicii l-au trimis imediat la CT. Rezultatul avea să releve o serie de probleme grave, dintre care cea mai importantă a fost hemoragia internă. Pentru aceasta a și fost operat de urgență, însă medicii au fost rezervați încă de la început în privința prognosticului.

Potrivit dr. Ștefania Manolescu, pacientul a suferit un traumatism de coloană cervicală cu fracturi, fractură scapula bilateral, traumatism toracic forte cu fracturi costale, hemopneumotorax stâng cu contuzie pulmonară importantă pe stânga și hemoperitoneu.

Pe pagina de facebook a lui Costi sunt zeci de fotografii cu motocicleta sa. O poză de pe drum, de la un popas scurt, fusese postată, de altfel, cu puțin timp înaintea producerii accidentului. Se pare că motocicleta ar fi fost cumpărată recent, deoarece tânărul nici nu apucase să o înmatriculeze.

Între timp, zeci de mesaje de susținere pentru tânărul motociclist au fost postate în mediul online:

„Ne rugăm pentru tine”

”Sper din toata inima sa își revina si sa fie bine nu imi vine sa cred”

”Dumnezeu să îl ajute să își revină”, sunt câteva dintre mesajele distribuite în mediul online.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. … dacă i se face transfuzie de sânge de la un compostat a pus-o!…e de și mai rău!…japonezii au semnalat pericolul de ceva timp!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!