Știrile zilei

Municipiul Buzău, cu pași repezi către rata de 3 la mie

În curând, municipiul Buzău ar putea trece într-un alt scenariu, mult mai restrictiv, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut alarmant, ajungând, ieri, la 2.64. Deja masca de protecție este obligatorie oriunde pe stradă și în municipiul Buzău, precum și în alte localități din județ unde rata de infectare este peste 1,5 la mia de locuitori.

Localuri închise, hoteluri, restaurante și cinematografe goale și un nivel ridicat de alertă. Sunt realitățile trăite deja de mulți dintre românii ce locuiesc în sate, comune și orașe unde rata de infectare a depășit 3 la mie. În plus, în București s-au închis școlile, iar speranța reluării orelor față în față până la Crăciun sunt minime.

La începutul acestei săptămâni, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o decizie prin care a fost propusă modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori.

În cazul județului Buzău, Direcția de Sănătate Publică a calculat rata de incidență cumulată pe ultimele 14 zile, pe fiecare unitate administrativ- teritorială. A reieșit o incidență peste 1,5 la mia de locuitori în 9 localități, inclusiv în municipiul Buzău, unde rata a ajuns la 2.64.

În acest context nou, dacă rata va depăși 3 la mie, municipiului îi vor fi impuse restricții la fel ca în celelalte localități: reducerea programului și limitarea numărului de clienți pentru cinematografe, restaurante, hoteluri și pensiuni și interzicerea organizării de evenimente.

  • Școli închise pe bandă rulantă.

La Buzău, școlile se închid una după alta din cauza confirmării a mai mult de trei cazuri de infectare cu virusul COVID-19. La București, toate școlile au fost închise după depășirea ratei de 3 la mie.

Asociația Școlilor Particulare cere din nou autorităților centrale și locale să revină asupra deciziei de a suspenda cursurile în toate școlile din zonele unde a fost depășită rata de 3 cazuri la o mie de locuitori și anunță că atacă în instanță hotărârile dispuse de autorități în acest sens.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: