Politică

Noi detalii despre candidatura la șefia Consiliului Județean Buzău

Ceea ce până astăzi era doar un zvon a devenit, în urmă cu puțin timp, anunț oficial. Actualul preşedinte al Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a precizat că nu va mai candida pentru un nou mandat, în timp ce în cursa pentru șefia CJ ar urma să intre actualul lider al PSD Buzău, senatorul Lucian Romașcanu.

Într-o declarație acordată jurnaliștilor AGERPRES, actualul președinte al CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a transmis că nu va mai candida pentru un nou mandat la alegerile din 9 iunie 2024. În schimb, el ar viza un post în diplomație, cel mai probabil pe cel de consul al României în regiunea La Rioja din Spania.

De menționat totuși că președintele Petre Emanoil Neagu nu a confirmat această informație.

Pe de altă parte, nu este exclus nici ca P.E. Neagu să candideze pe un loc eligibil la alegerile parlamentare din toamnă.

În cursa pentru șefia Consiliului Județean Buzău ar urma să intre actualul președinte al PSD Buzău, senatorul Lucian Romașcanu. Tot astăzi, el a confirmat că decizia a fost luată în cadrul Consiliului Politic Județean:

Aşa s-a votat astăzi în Consiliul Politic Judeţean. Mâine se decide în Consiliul Politic Naţional”, a declarat Romaşcanu.

Senator și fost ministru al Culturii, Lucian Romașcanu este purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat şi liderul organizației județene a PSD Buzău.

Ziele trecute, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că Lucian Romașcanu are prima șansă de a deveni candidatul Partidului Social Democrat la funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău:

Luni vom lua o decizie. E o regulă în partid. În primul rând președintele de organizație trebuie să se hotărască dacă dânsul dorește – în speță este domnul Romașcanu Lucian – dacă dorește să candideze sau nu”, a spus Ciolacu, joia trecută, într-o conferință de presă. Întrebat dacă știe dacă actualul președinte al Consiliului Județean dorește să candideze pentru un nou mandat în fruntea instituției, Ciolacu a răspuns: „Presupun că da. Dar eu am discuțiile cu fiecare președinte de organizație. Iertați-mă, așa este democrația. Luni, împreună cu domnul Neagu și cu domnul Romașcanu, și cu domnul Paul Stănescu, secretarul general al partidului, toți patru vom lua o decizie.”, a anunțat președintele Partidului Social Democrat.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

5 Comments

 1. As vrea sa precizez ca astazi a avut loc un accident rutier cu un copil lovit de masina pe DJ203K in dreptul scolii din Maracineni.Vad ca nu intereseaza presa si nici CJ care are in administrare acest drum.Si eu sunt parinte si stiu cat de periculos este sa traversezi pe trecerea de pietoni in zona acestei scoli.SPER ca noul sef al CJ sa ia masuri pt montarea de limitatoare in zona scolilor astfel incat sa nu mai stam cu teama zilnic ca se intampla o nenorocire cu copiii nostri.sper ca publicati comentariul si poate faceti si o stire despre acest lucru

 2. Nu de calmatoare de viteză (limitatoare cum spun unii) este nevoie, ci de semafoare electrice cu buton la fiecare trecere de pietoni. Asta înseamnă civilizație, nu niște denivelări care distrug mașinile.
  De asemenea, părinții ar trebui să își învețe copiii să traverseze strada și să ceară ca la școală să se predea legislație rutieră.

  Neagu nu mai candidează pentru că Ciolacu a decis așa, nu pentru că nu mai vrea Neagu!

 3. Nu știu dacă legislația rutieră în școală ajută. Să fie poliție pe străzi (și nu cum stăteau, chiar și astăzi în spate la Dealu Mare, unde este oprirea interzisă, la pândă).
  Cu restul ideilor ai perfectă dreptate.

 4. Ba da, legislația rutieră predată în școală ajută foarte mult. Ține de educație! Trebuie să știm de mici să traversăm strada, să circulăm cu bicicleta, apoi cu mașina.
  Poliția să acționeze cu fermitate, chiar să stea la pândă, cum zic unii. Ce contează cât este amenda, dacă nu se încalcă legea? Ce contează că polițiștii stau la pândă, dacă nu se încalcă legea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!