Știrile zilei

Noi microbuze apar în Buzău | La ce vor fi folosite

Soluție pentru reducerea aglomerației create în zona școlilor din municipiul Buzău. Municipalitatea a anunțat achiziționarea a douăzeci de microbuze electrice de tipul „school bus”, care să-i transporte pe elevi gratuit la unitățile de învățământ și înapoi, la domiciliu.

Anul trecut, Constantin Toma a povestit o experiență avută în anul 2019, atunci când a fost invitat să vadă cum funcționează un sistem de transport de tipul „ride-sharing” din Germania. Împreună cu directorul Trans-Bus, primarul Constantin Toma a vizitat orașele Hamburg și Berlin, în care firma VIA, deținută de un grup israelian, a implementat cu succes sistemul de transport realizat cu microbuze electrice.

Revenit în țară, edilul a redeschis discuția despre necesitatea unei soluții care să schimbe fundamental modul în care se realizează transportul elevilor din municipiu. În prezent, zonele din jurul școlilor sunt extrem de aglomerate la începutul și la sfârșitul programului școlar:

De exemplu, sunt 60 de elevi care vin din cartierul Orizont aici, la Școala 11. Vă dați seama că, zilnic, vin 60 de mașini să-i aducă pe copii la școală.”, afirma, anul trecut, primarul Constantin Toma.

Microbuz utilizat în sistem ride-sharing de compania ViaVan, în Londra | Sursa: www.intelligenttransport.com

În încercarea de a rezolva această problemă, Primăria Buzău a achiziționat 20 de microbuze electrice cu ajutorul cărora se va face transportul elevilor. Astfel, crede primarul Constantin Toma, nu se vor mai crea ambuteiaje și se va reduce destul de mult și poluarea aerului.

La sfârșitul săptămânii trecute, am semnat, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența domnului secretar de stat Alexandru Marcel Stoica, buzoian, contractul intitulat «Modernizarea parcului de vehicule de transport public local, inclusiv infrastructura de alimentare electrică necesară». În fapt, este vorba de achiziția a 20 de microbuze electrice pe care dorim să le utilizăm pentru transportul elevilor, în valoare totală de circa șase milioane de euro. Prin această achiziție, încercăm să diminuăm transportul elevilor cu automobilele părinților, ceea ce va duce și la micșorarea traficului auto, dar și a poluării aerului.”, a transmis primarul Toma, pe pagina sa de Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 Comments

  1. O investiție păguboasă Chiar crede cineva că va merge vreun elev din cart Orizont cu microbuzul către școală?

    1. Dar de ce nu ar merge cu microbuzul? Suntem prea fițoși și de aia merg toate lucrurile post. Chiar trebuie ca copilul tău să se coboare în fața școlii dintr-o mașină de lux, sau mai important este să învețe bine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button