EducaţieȘtirile zilei

Noua structură a anului școlar, publicată în Monitorul Oficial

Noua structură a anului școlar, modificată prin ordin de ministru, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Modificările aduse acestui final de an, anunțate în ultima săptămână de Ministerul Educației, au devenit oficiale. Cea mai importantă modificare este reducerea numărului de săptămâni de cursuri de la 34 la 33 de săptămâni pentru toți elevii și de la 37 la 36 de săptămâni pentru cei din învățământul profesional și tehnic.

De menționat că, în perioada vacanțelor, se pot organiza activități educative la grădiniță, cu prezență fizică, dar cu avizul DSP.

Noul Ordin mai prevede că se pot organiza activități remediale, cu prezența fizică, în perioada vacanțelor. La aceste ore pot participa elevii de clasa a VIII-a și cei de liceu, în toate localitățile în care indicele 6/1.000 de locuitori.

Săptămâna Școala altfel se poate organiza până pe 2 aprilie, iar în această perioadă școlile profesionale puteau organiza activități de instruire practică.

Iată ce prevede noua structură: Semestrul a l II-lea are 16 săptămâni și anul școlar pentru elevi se încheie pe 25 iunie. Elevii de clasa a VIII-a au două vacanțe de Paști – între 2-11 aprilie, prima și între 30 aprilie-9 mai, a doua. Între aceste perioade aceștia fac cursuri în sistem online. Apoi revin fizic la cursuri între 10 mai și 11 iunie.

Pentru clasele a XII-a și a XIII-a, situația este asemănătoare. Elevii au două vacanțe de Paști – între 2 și 11 aprilie prima și între 30 aprilie și 9 mai, a doua. Între aceste perioade și ei participă la cursuri în sistem online, revenind efectiv la școală între 10 mai și 4 iunie.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button