Politică

O demisie „de formă” și o revenire deloc surprinzătoare

După ce a anunțat că a demisionat din toate funcțiile de conducere din PNL Buzău, într-un soi de solidarizare cu fostul președinte Gabriel Avrămescu, senatorul liberal Vlad Pufu anunță că s-a răzgândit: revine ca prim-vicepreședinte al organizației județene și ca președinte al organizației municipale. El va ocupa, însă, cele două funcții cu caracter interimar.

În decembrie 2023, când Gabriel Avrămescu a lăsat șefia PNL Buzău pentru un post de conducere la Autoritatea de Supraveghere Financiară, senatorul Vlad Pufu a anunțat că va pleca și el din funcțiile deținute la vârful organizației.

A fost însă o demisie mai mult „de formă”, Vlad Pufu considerând acest gest unul de normalitate la acea vreme: „(…) Era normal, cum am început un proiect în urmă cu trei ani și am făcut parte dintr-o echipă, să îmi închei și eu mandatul aici. Deocamdată, sunt demisionar din toate funcțiile politice pe care le-am deținut, prim-vicepreședinte al PNL Buzău și președinte al organziației municipale PNL Buzău.”, declara Vlad Pufu pentru Opinia Buzău.

De curând s-a răzgândit și a fost numit în aceleași funcții deținute anterior, acceptând să facă echipă cu Adrian Mocanu, până nu demult „inamic” al fostului său coleg, Avrămescu.

Nicio surpriză pentru scena politică buzoiană, s-ar putea spune, mai ales că, pe 23 decembrie 2023, Adrian Mocanu și Vlad Pufu au participat împreună la o întâlnire informală cu peste 370 de aleși locali de la PNL, USR, PMP, ALDE și ProRomânia, alături de reprezentanții organizațiilor de seniori, femei și tineret din PNL.

„PNL Buzău se mărește, iar finalul de an și începutul unuia nou, în care vor fi patru rânduri de alegeri, regăsește filiala într-un pol de unitate. Peste 370 de aleși locali de la PNL, USR, PMP, ALDE și ProRomânia, alături de reprezentanții organizațiilor de seniori, femei și tineret din PNL, au luat parte la o reuniune de sărbători, în care am pus cu toții la punct viitoarele strategii pe care le vom adopta în 2024. Am vorbit în intervenția mea despre cât de importantă este unitatea echipei, pentru că numai așa vom putea demonstra, după alegerile de anul viitor, ce înseamnă dezvoltarea județului Buzău într-o viziune liberală. Exemple și modele de succes despre ceea ce înseamnă o administrație liberală avem la Cluj, Bihor, Ilfov și așa mai departe (…) Sudarea echipei este primul și cel mai important pas, iar coagularea forțelor de dreapta în jurul PNL poate aduce ceea ce își doresc toți buzoienii: dezvoltarea județului așa cum numai o administrație liberală o poate face!”, scria Pufu pe pagina sa oficială de Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button