Știrile zilei

O trecere de pietoni considerată PERICULOASĂ

Buzoienii îi solicită primarului Constantin Toma, prin intermediul site-ului Buzău City Report, să ia măsuri cu privirea la o trecere de pietoni considerată periculoasă.

Prin intermediul site-ului menționat, buzoienii vor să rezolve o problemă care ține de siguranța pietonilor. Mai exact, este vorba despre ultima zebră de pe strada Alexandru Marghiloman, chiar în dreptul Grădiniței Nr. 6.

Mulți dintre șoferii care circulă dinspre oraș, dar mai ales cei care vin de pe Șoseaua Brăilei apasă prea tare pedala de accelerație, iar riscul la care îi supun pe pietoni este unul mare.

Șoferii nu incetinesc, ba, de multe ori, nici nu se mai deranjează să astepte să treacă pietonii. Din contră, trec razant prin fata sau prin spatele acestora în timp ce ei se afla pe trecere. De asemenea, acolo vizibilitatea este redusî atât pentru pietoni, cât și pentru soferi din cauza masinilor parcate pe laterale. Ar fi exraordinar daca s-ar putea face ceva în aceasta privință.”, este o parte din mesajul unui buzoian adresat primarului.

Constantin Toma a reacționat la scurt timp după sesizarea primită și a dat asigurări că problema va fi dezbătută în viitoarea ședință a Comisiei de siguranță rutieră.

Cel mai probabil, în apropierea trecerii vor fi montate așa-zisele „bumpere”, dispozitive de calmare a traficului menite să reducă viteza de rulare în preajma trecerilor de pietoni și a zonelor rezidențiale.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALEGE PRIORITĂȚILE BUZĂULUI!

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */