Știrile zilei

Oana Matache: „Mai sunt 14 zile până când puteți trimite o idee de dezvoltare pentru municipiul Buzău”

Viceprimarul municipiului Buzău, Oana Matache, le reamintește cetățenilor că mai au la dispoziție 14 zile pentru a formula o idee de dezvoltare pentru municipiul Buzău.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Primăria Municipiului Buzău invită cetățenii, indiferent de vârstă, precum și ONG-urile, unitățile de învățământ, și companiile să participe la proiectul de bugetare participativă prin care orice buzoian din oraș sau din diaspora poate veni cu idei pentru a îmbunătăți calitatea vieții în Buzău.

Accesând pagina  www.oamenidebine.bz găsiți pașii de urmat pentru a participa la acest proiect de dezvoltare a Buzăului.

Suma totală alocată este de 100.000 de euro, dar dacă sunt mai multe proiecte  bune suma va fi suplimentată. Menționăm că suma este destinată exclusiv implementării proiectului propus.

Tema de anul acesta pentru bugetare participativă este BUZĂU, ORAȘ CIRCULAR. Ne dorim ca Buzăul să devină un oraș circular, bazat pe cei 4R: reducem, reutilizăm, reciclăm și recuperăm în domenii precum calitatea mediului, economie, prosperitate și echitate socială. Mizăm pe dezvoltarea durabilă și ne dorim să creăm beneficii sustenabile pentru generațiile prezente și viitoare.  Cele 10 teme eligibile sunt pe site-ul  www.oamenidebine.bz

Formularul prin care puteți transmite ideile este facil de completat și nu durează mai mult de 10 minute dacă aveți deja proiectul conturat. Este important să completați toate câmpurile din formular și să aveți o perspectivă clară asupra proiectului.

Vă așteptăm cu cât mai multe idei!”, se arată în comunicatul de presă semnat de viceprimarul Oana Matache.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

 1. La așa teme eligibile, așa propuneri. Sau e lucrare de control, ori temă pentru acasă și apoi să ni se spună că ei au fost deschiși, au așteptat propuneri?
  Cum să ai tu tupeul, ca viceprimar, să ceri păreri despre cum să reduci și să recuperezi în domeniul economic, din moment ce primarul tău nu a mișcat un deget să oprească, așa cum singur și-a centrat după alegerile din 2016, mutarea Copaniei de Apă în clădirea hotelului Crâng? Cum să deschizi gura când tu, ca primărie, ai vreo 4-5 firme unde bolborosește de nepricepuți, începând din conducere și mă refer la cheltuielile inutile cu consiliile de administrație, fără să pomenești vreun moment de comasarea acestor entități? Ori nu știe, ori nu pricepe, ori nu o interesează prea tare de ceea ce scoate pe gură, pe domana.
  Proiectele astea, propunerile și temele sunt atât de chitite și de aplecate spre anumite idei sau oameni, că de la o poștă se vede dedicația. Cam așa au stabilit ei exact cum să fie cu logoul și sloganul orașului, iar după atâta dedicație a ieșit ceea ce o Planetă întreagă crede altfel decât noi (cu mizeria de open city). La urmă, ca să închidă gura neparisienilor, a câștigat omul de la Iași și o diplomă, după ce a achitat taxa de intrare la un eveniment unde nu s-a participat fizic dar toți au plecat medaliați (informațiile le-am cules la vremea aia de pe site-ul oficial al ălora din Anglia cu premiile), cam ceva în stilul Antena3 și ”NY nu știu premii de televiziune internaționale/mondiale”.
  După 6 ani de spoială, aș propune un proiect de reciclare al cetățenilor, întrucât la doamna vice a funcționat perfect, ca timp scurt și rezultate dacă ne aducem aminte cum dintr-o useristăpe hiperventilată azi, a devenit într-o lună nu doar eligibilă pe listele de consilieri ai partidului înjurat, dar cu scopul clar și final de a ocupa postul de viceprimar înțelept. Apoi și-a restructurat buzele, deci zic eu că e un succes de urmat și de aplicat și pentru oraș.
  Mi-ar fi rușine, jenă și teamă!

 2. Stimata doamna Matache, ia uitati aici o idee pentru dezvoltarea DURABILA a municipiului Buzau :

  – domnia voastra, domnul Constantin Toma, domnul Apostu Multe-prenume faceti-va bagajele si DISPARETI!

  Ne-am lamurit, sunteti capabili de o nemarginita incapabilitate (eh, frumos formulat, asa-i?) de a face orice cu logica, dupa un plan, in intampinarea nevoilor cetatenilor.

  Nu am date statistice dar, judecand dupa „vocea strazii”, cred ca ideea sus-mentionata este sustinuta de majoritatea (pe bune majoritate, nu 75% din 35%, cum a fost la ultimile alegeri) cetatenilor din municipiul Buzau. Cetateni care, nu e un secret, au avut sperante uriase in 2016 cand a fost ales marele carmaci Constantin Toma (personal nu inteleg pe ce se bazau aceste sperante, domnia sa a facut proba „in privat” asupra capabilitatilor sale manageriale cvasi-inexistente) si au fost dezamagiti teribil, mai ales din 2020 spre zilele noastre, dupa ce a fost respins referendumul „de baiat destept” al primarului.

  Asadar, doamna Matache, concluzionand, ideea pentru dezvoltarea durabila a municipiului Buzau pe care o propune majoritatea buzoienilor este DEMISIA, TOMA!

  P.S. Cand dispareti luati cu voi si toti fostii angajati ai carmaciului Toma, fosti angajati care au infestat cam tot ce inseamna primaria Buzau si societatile primariei Buzau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!