Educaţie Știrile zilei

Palatul Copiilor Buzău, o școală „pe val” | Cele mai multe premii obținute, alături de Hasdeu

O școală creativă, deschisă spre nou, este condiția obligatorie pentru un viitor de succes. Înțelegându-și misiunea de instituție de învățământ cu profil extrașcolar, Palatul Copiilor Buzău a reușit să obțină, anul trecut, peste o mie de premii la competițiile naționale și internaționale, având mai mult de 5000 de elevi înscriși în anul școlar 2017-2018.

Alături de Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, Palatul Copiilor Buzău este instituția de învățământ cu cele mai multe premii obținute și cei mai mulți elevi în loturile naționale. Vitrinele palatului și ale cluburilor din județ sunt pline de trofeele obținute de elevii care vin aici de plăcere și mai ales pentru a obține performanță: Peste o mie de premii au fost aduse la Buzău de elevii Palatului Copiilor în ultimul an.

Prezența în emisiuni a elevilor diferitelor cercuri a fost o constantă în viața Palatului. Antena 1 și TVR Cultural sunt doar două posturi naționale la care „Drăgăicuțele” din Berca, ambasadoarele din județ ale Palatului Copiilor, au dus renumele școlii mai departe.

Consacrarea deplină a fost obținută și prin prestația extraordinară a copiilor din grupul Happy Kids, conduși de profesoara Oana Dobre, care au obținut, pe lângă multe alte premii, locul al doilea la Festivalul Internațional de la Nessebar, Bulgaria.

Cel mai important concurs național de teatru a fost câștigat tot de către elevii Palatului Copiilor Buzău, coordonați de către profesorul de actorie Adrian Constantin.

La nivel național, Palatul Copiilor Buzău se clasează în primele cinci poziții din țară în ceea ce privește numărul de premii obținute de către Palatele și Cluburile Copiilor.

Corpul profesoral este alcătuit din treizeci de cadre didactice, în mare parte profesioniști cu rezultate deosebite în activitatea didactică și competițională.

Palatul Copiilor Buzău pornește în noul an cu încrederea că cele aproape o sută de proiecte educative aflate în curs de desfășurare vor duce la îndeplinirea obiectivelor propuse. Trăgând linie, se poate afirma că activitățile si facilitătile oferite de Palatul Copiilor  au contribuit, alaturi de scoală, la formarea deprinderilor, la modelarea caracterelor si au avut un rol important în identificarea si valorificarea disponibilitatilor creative ale copiilor.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.